Syltede jalapenos

Hermed den første opskrift fra mit nye hjem. Havde vist aldrig i mine vildeste fantasier forestillet mig at ende i Midtjylland, men sådan leger livet jo med én engang imellem 🙂
Herhjemme er vi ret vilde med chili (har du det ligesådan, kan du se opskriften på chilisauce lige her) , så da Netto havde jalapenos som spotvare mellem jul og nytår, måtte jeg bare købe en hel bunke. De var helt friske og sprøde.

IMG_1696
Jalapenoen er ikke en superstærk chili; den scorer typisk kun omkring 2500 Scoville, så selv chiliskeptikere kan som regel klare en enkelt skive jalapeno. Når du skal skære forholdsvis mange jalapenos i skiver, vil jeg dog stadig anbefale et par engangshandsker – det er bare SÅ ærgerligt at klø sig i øjet med chilifingre.
Lagen var en rest fra sensommerens agurkesyltning – havde faktisk lavet så meget. at der både var til asier, nu til chili, og jeg har stadig en god halv liter tilbage. Den er lavet af eddike og sukker, så holdbarheden er nærmest uendelig. Jeg har den stående på køl (krydderierne er sigtet fra for nogle måneder siden), og varmer så bare den lage op, der er behov for. Jeg brugte kun 4 dl til denne portion chili.
Det tog ca 15 minutter at producere 4 glas jalapenos, så arbejdsbyrden er lige til at overskue. Du kan vælge at bruge Atamon til glassene, jeg er ikke så begejstret for produktet, så jeg opbevarer bare mine syltede jalapenos på køl.

Syltede jalapenos (4 små glas)
ca. 20 grønne jalapenos
Kogende vand
3 dl klar eddike
150 g sukker
1 tsk sennepsfrø
5 peberkorn

Skyl jalapenos og skær dem i skiver af 3-4 mm’s tykkelse. Kom skiverne i en skål. Dæk jalapenos med kogende vand og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra.
Kom eddike, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge i nogle minutter. Skold glassene og skyl dem evt. med Atamon. Kom så mange skiver jalapenos i glassene som muligt, pres dem gerne let sammen. Hæld den varme eddikelage over og tilbind straks. Lad glassene køle af, og opbevar dem på køl. De skal trække mindst en uge, førend du spiser af dem.

IMG_1703

2 kommentarer
  • Michelle siger:

    Dejlig nem opskrift, det skal helt sikkert prøves når årets chilihøst engang kommer i hus 🙂
    Hvor lang tid kan glassene holde sig (uåbnet og åbnet) ca?

    Michelle

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *