Napoleonshatte med nougat

Min yngste datter er jo blevet bidt af en gal Mette Blomsterberg, og da vi indtil videre kun har prøvet 2 kager (denne og denne) fra den indkøbte “Søde sager”, syntes hun det var på tide at prøve lidt flere – og gerne en svær én!
Da vi både havde marcipan og nougat til overs fra jul (fik vist købt lidt rigeligt ind), virkede opskriften på napoleonshatte forholdsvis nem at gå til. Til trods for at både manden og jeg er vilde med napoleonshatte, har jeg aldrig bagt sådanne før, men det bliver vist ikke sidste gang – hold op, hvor var de gode. De er noget mindre end dem man normalt køber ved bageren, men smager så til gengæld af smør, god chokolade, nougat OG marcipan – mums!
Rosa lavede det meste, men syntes det var MEGET svært at forme kagerne, mørdejen gik i stykker eller satte sig ikke fast. Med fælles hjælp fik vi nu nogle flotte kager ud af det – og dyppe i chokolade var hun til gengæld god til 🙂
Fru. Blomsterberg skriver at man kommer kransekagemassen ovenpå nougaten, der ligger på mørdejen. Vi valgte i stedet at trille kugler af massen med nougat i midten – det der håndelag med sprøjteposen har jeg bare ikke.

Napoleonshatte med nougat (16 stk)
Mørdej:
100 g flormelis
300 g hvedemel
150 g smør
1 æg

Kransekagemasse:
100 g rørsukker
1 past. æggehvide (30 g)
250 g rå marcipan

100 g nougat100 g mørk chokolade

Kom mel og flormelis i en skål og nulr smørret ud i melblandingen. Saml det med ægget. Kom dejen i en plastpose og lad den trække på køl i mindst ½ time (vi lavede den dagen før).

Vej æggehvide af og tilsæt rørsukker – lad det stå en halv times tid, så sukkeret begynder at blive opløst. Kom marcipan i en røremaskine (jeg kan ikke anbefale at bruge en håndmixer her), og hæld langsomt sukkermassen i mens der røres. Sørg for at det er godt blandet.

Stil massen på køl til den er gennemkold, så er den nemmere at arbejde med (igen, dagen før!)
Skær nougaten i 16 lige store stykker, tril dem til kugler. Del kransekagemassen i 16 stykker (jeg rullede massen til en pølse ved hjælp af et stykke bagepapir, og skar det dernæst i lige store stykker), tril til kugler med et stykke nougat i midten.
Rul mørdejen ud og stik den ud i cirkler á 8 cm i diameter. Kom en kransekagekugle på hver, og pres kanterne fast så de bliver til små trekanter.
Bages ved 190 grader i 8-12 minutter (vores fik 11 min.) og køler helt af på en rist.
Smelt den mørke chokolade i en skål (i microen), og dyp de kolde kager heri. Lad dem tørre et koldt sted.
Serveres med masser af varm te alternativt kaffe. De kan vist godt holde sig nogle dage på køl – det fik de bare ikke lov til herhjemme!

 

1 kommentar
  • […] Excerpt from: Napoleonshatte med nougat […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *