Cookie bars

Det skal på ingen måde være en hemmelighed at jeg er vild med cookies; udover at jeg altid kommer tilbage til de klassiske mavepinecookies, så har jeg en hel række af forskellige cookies på bloggen allerede. Hvorfor så en opskrift mere? Tja, hvorfor ikke? Det er jo ikke fordi jeg går tilbage til en fuser- de er allesammen gode på hver deres måde; med marcipan og lakrids, ja tak; med masser af muscavadosukker og chokolade i rå mængder, ja tak.

Disse er anderledes fordi de bages i en form og skæres ud efter de er kølet ned, og så pga. de abnorme mængder af chokolade. Til gengæld er de så rige i smagen at man ikke kan spise ret mange og så holder de sig saftige i adskillige dage.
Jeg fandt opskriften hos King Arthur’s Flour som er en verden af lækre bageopskrifter, og i forhold til amerikanske opskrifter, som jo ellers altid angiver ingredienserne i volumen, så kan man vælge imellem volume, ounces og gram – smart!
Jeg bruger oftest muscavadosukker til cookies; det smager af mere end brun farin, og så vil der altid være nogle klumper af sukker, som ikke kan piskes ud – de giver små smagseksplosioner i den færdige cookie. Nu havde jeg lige tre slags Callebaut-chokolade på lager, men man kan sagtens bage disse barer med “kun” hvid og mørk – og helst en overvægt af den mørke.

Cookie bars (30 stk)
150 g smør
400 g muscavadosukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
3/4 tsk groft salt (gerne flagesalt eller havsalt)
1 tsk frysetørret kaffe
2 tsk bagepulver (den ene med top)
325 g hvedemel
400 g blandet chokolade, grofthakket (jeg bruger Callebaut, der er i små toppe)
100 g nødder (mandler, valnødder, hasselnødder, hvad du foretrækker)

Vej chokolade og nødder af; du behøver ikke hakke nødderne.

IMG_4112

Smelt smørret i en gryde eller direkte i skålen i microovnen. Hæld sukkeret i (ja, der skal bruges en hel pose!) og pisk let. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hver. Bland hvedemel med bagepulver, kaffe, vaniljesukker og salt. Bland det i æggemassen, mens du pisker forsigtigt. Når dejen er jævn, vendes chokolade og nødder i og det hele fordeles i en smurt form (denne er 23*23 cm – den må gerne være lidt større, men ikke mindre).

IMG_4114

Bages ved 175 grader i ca. 40 minutter. Lad den afkøle på en rist, og stil den gerne koldt til næste dag, førend den skæres i barer.

IMG_4407

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *