Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Wokret med kylling og nudler

Aftenens menu stod på noget wokhalløj. Ungerne er ret begejstrede for nudler, men de der almindelige ægnudler er der altså ikke meget sjov ved i min bog. Jeg havde fundet nogle fuldkorns boghvedenudler i helsekosten og blandende dem så med nogle “medium egg noodles” fra Blue Dragon (10 kr i Netto), og der var ingen klager overhovedet.
Den grønne karrypasta jeg har i køleren er fra en kinesisk butik, og sindssygt stærk – brug lidt mere, hvis din karrypasta er mere menneskelig i styrken!

Wokret med kylling og nudler (4 pers.)
2 store kyllingebryster
400 g nudler – ca. 250 g grove og 150 g hvede
1 stor tsk grøn karrypasta
1 ds. kokosmælk
½ dl soya
½ squash
2 gulerødder
2 porrer
1 lille hoved broccoli
1 håndfuld peanuts eller sesamfrø til drys

Sæt en gryde saltet vand over til nudlerne. Skær kyllingen i tern (ca. 2×2 cm). Skær squash og gulerødder i stave. Striml porrerne. Skær broccolistokken i stave og del hovedet i små buketter.
Varm wokken (i mit tilfælde en stor stegegryde)op med lidt neutral olie, og steg kyllingestykkerne sammen med den grønne karrypasta. Steg nogle minutter til kyllingen er færdig og hæld den over på en tallerken. Kom nudlerne i vandet – de grove skal som regel have et par minutter mere end de lyse, men tjek pakken for nærmere instrukser, og kog et par minutter.
Kom grøntsagerne i wokken og steg et par minutter. Tilsæt kokosmælk og soya. Kog op, tilsæt kylling og nudler. Rør godt og server med peanutdrys.

3 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Nam nam, det er også bare lige noget for mig 🙂

    I hvilken helsekost fandt du sobanudlerne?

  • Signe siger:

    Ren Kost; jeg købte to forskellige slags, og begge var superlækre (selv husbonden var vild med dem, og han er jo ellers ikke den store fuldkornselsker).

  • Vita siger:

    Mums!
    Har faktisk også været heldig med både fuldkornsspaghetti og fuldkornsnudler på det sidste. Så nu vælger konen faktisk altid det når hun bliver spurgt 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.