Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Tomatsuppe med pastaskruer

Da alle børn var fulde af snot i dag, og den suppeudfordrede mand havde andre planer, stod aftenenes menu på den dejligste tomatsuppe – den matchede snevejret udenfor rigtig godt, og hjalp vist også lidt på snotnæserne…
Det er en meget mættende suppe, så der burde være til 4 personer her.

1 rødløg (eller alm. løg)
1 porre (det hvide)
1 stor gulerod
1 fed hvidløg
1 dåse koncentreret tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 stilk timian
1 laurbærblad
½ liter hønsefond
salt, peber og lidt lys eddike til at afbalancere smagen med
100 g pastaskruer

Hak løg, porre, gulerod og hvidløg og svits det i en gryde uden at det tager farve. Tilsæt tomatkoncentrat, rør lidt og kom de hakkede tomater i. Skyl dåsen og tilsæt vandet. Kom hønsefond, timian og laurbærblad i og lad suppen simre under låg i 30-45 minutter. Blend den grundigt, smag til med salt og peber, og juster evt. smagen med lidt æbleeddike (det passer rigtig godt til tomaterne!). Kom pastaskruerne i og kog til de er al dente. Server suppen med revet parmesanost og et godt stykke brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.