To slags kuvertbrød

2 forskellige forretter kræver vel også 2 forskellige slags brød, eller? I hvert fald lavede jeg et mørkt brød til forretten med jomfruhummere og morkler, og et helt gult brød til forretten med pighvar og lime. Det øger også wauw-effekten en tand, at man har gjort lidt ekstra ud af tilbehøret.
Valnødde-bollerne er bagt med surdej, hvilket giver brødet en ekstra fyldig smag, men de kan sagtens bages med lidt ekstra gær, og uden surdej.

Valnødde-kuvertbrød (ca. 20 stk.)
Surdej:
5 g gær
½ dl yoghurt naturel
½ dl vand
30 g rugmel
Rør dejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet natten over. Dagen efter tilsættes yderligere
5 g gær
50 g grofthakkede valnødder
50 g fintmalede valnødder
1 spsk maltmel
1 tsk salt
3 dl vand
300-400 g ubleget hvedemel

Ælt det hele sammen til en blød bolledej, og lad den hæve tildækket omkring 4 timer. Form til små boller, og lad dem efterhæve i 30 minutter på en plade. Pensles med æg og bages ved 210 grader i 10-12 minutter.

Safran-brød (ca. 20 stk.)
1 nip safran
3 dl varmt vand
10 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 400 g hvidt hvedemel

Opløs safranen i det varme vand, og lad det trække i en halv times tid. Kom gær, salt og sukker i skålen med safran-vand, og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt til du har en fast dej, og lad den hæve tildækket i 3 til 4 timer. Formes til små brød, der hver gives 3 klip med en saks. Efterhøver i 30 minutter. Pensles med æg og bages i 10-12 minutter ved 210 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *