Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Svampesuppe

Jeg er vist gået lidt i suppeselvsving, men når snotten løber er der bare ikke noget bedre end en varm portion suppe. I dag lod jeg mig inspirere af østerhattene i kassen, samt den fabelagtige kogebog Sølvskeen. Basen i suppen er en god hjemmelavet hønsefond; en grøntsagsfond er nok også fin.

Svampesuppe
200 g portobellosvampe (eller markchampignon)
200 g østershatte
½ l hønsefond
½ løg
1 fed hvidløg
1 dl piskefløde
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber
karse til pynt

Hak løg og hvidløg fint. Skær portobellosvampene i grove tern og riv østerhattene i lange flager.
Varm lidt olivenolie op på en pande, rist løg og hvidløg til de er klare, tilsæt svampene og rist til de er gennemstegte. Imens koges fonden op i en gryde. Kom langt størstedelen af svampeblandingen op i gryden sammen med piskefløden. Blend med en stavblender og smag til med eddike, salt og peber. Anret på et par tallerkner med de resterende svampe i midten og karse på toppen. Server med et godt stykke brød til.

Jeg tror denne suppe kunne være rigtig lækker som forret til en større middag, men så ville jeg nok køre den igennem en sigte – det blev den altså ikke denne onsdag i marts 🙂

4 kommentarer
  • Vibeke siger:

    Kære Hanne
    Det ser godt ud, og interessant! Håber det hjælper dig!
    Jeg tror, – jeg skal til at finde min hyldebærsaft frem, jeg begynder guderne hjælpe mig også at snotte.
    knus
    Vibeke

  • Klidmoster siger:

    Hej Signe
    Det ser godt nok lækkert ud. Jeg må vente til at afprøve det til fredag, hvor mine kasser kommer.
    Lige et lillebitte velmenende råd: undgå mælkeprodukter som mælk og fløde når du er forkølet. De er slimdannere og kan gøre dig endnu mere snottet.
    God bedring!
    Glad hilsen
    Malou

  • Signe siger:

    @Vibeke – jeg hedder nu Signe 🙂
    @Malou – tak for rådet med mælkeprodukterne, det skal jeg skrive mig bag øret. Nu er snotten heldigvis næsten lettet.
    Hilsen Signe

  • Hanne's verden siger:

    Hej Signe
    Lyder som en dejlig suppe. Måske den skal på menuen en mandag på min suppedag:)
    God bedring.
    Hilsner fra hANNE

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.