Spareribs

For nogle uger siden snakkede min husbond og jeg om at købe stort ind; vi har en stor fryser, så hvorfor ikke udnytte det? Vi har bestilt en kvart kalv til levering i september, 1 lam til levering i oktober/november, så lidt gris ville være godt også. Jeg kom så i tanke om at jeg faktisk havde gemt nummeret på den økologiske griseavler, som vi havde ude på sidste års madskole, og fluks ringede jeg til hende. Det viste sig at hun havde nogle grise, der var født lidt “skævt” datomæssigt, og derfor stod til slagtning nu. Jeg skyndte mig at bestille én og torsdag formiddag blev den leveret. Her snakker vi altså en lille sortbroget grisebasse, med det flotteste mørke kød jeg længe har set. I alt var der 21,5 kg grisekød, og vi skyndte os at lave en smagsprøve af de to mikroskopiske mørbrader (i alt 200 g kød), stegt sammen med løg og serveret på ristet rugbrød – ikke dårligt!
Når man står med over 20 kilo fersk kød, er det store spørgsmål – hvad skal fryses og hvad skal spises nu? Jeg endte med at koge fond på benene, marinere ribbenene og salte slaget til en rullepølse – resten blev pakket og frosset.

De her ben er selvfølgelig meget mindre end dem man normalt kan købe ved slagteren, men fremgangsmåden er den samme.

Spareribs (2 sultne personer)
1½ kg ribben fra gris
salt og peber
3 dl nem barbecuesovs

Smør ribbenene ind i rigeligt barbecuesovs, og lad dem marinere på køl i 4-5 timer. Læg en rist over ovnens bradepande, og fordel ribbenene herpå i ét lag. Drys med salt og peber.
Sæt bradepanden i ovnen ved 160 grader i ca. 2 timer, til ribbenene er sprøde og man nemt kan trække et ben ud.
Serveres med mere barbecuesovs til at dyppe i, valgfri kartofler og en grøn salat!

14 kommentarer
  • […] See more here: Spareribs […]

  • Piskeriset siger:

    Dejligt med spontanitet – det lyder også som en god sending! Jeg var egentlig i gang med at tømme fryseren for at give plads til netop sådan et køb – men så kom ‘en eller anden’ til at lave temmelig mange liter hyldeblomstsaft, som nu ligger i ½ liters flasker og fylder det hele 😉

  • Signe siger:

    Vi har lige været ude i samme øvelse – men heldigvis med plads til både saft og kød 🙂
    Kødet er SÅ godt, glæder mig meget til at eksperimentere mere med det!

  • Klidmoster siger:

    Uhm, laber tømmermændsmad 😉 Møs

  • […] før vi tog på ferie havde vi jo fået leveret en hel gris i størrelse mini, og der eksperimenterer jeg stadig en del med kødet.  Grundet grisens alder er […]

  • […] i går taget noget af det gode grisekød op af fryseren (fik lige over 1 kilo hakket kød ud af den lille gris), og da grønthandleren både havde friske ærter og gulerødder måtte det blive det klassiske […]

  • […] og sidst men ikke mindst skulle vi jo have lidt aftensmad. Vi har stadig en del kød tilbage fra den lille gris vi fik i sommer, og jeg besluttede mig for en skank. Denne vejede kun 700 g, men der er meget kød i […]

  • […] med rugbrødsmadder ved forrige visit, havde jeg lovet varm mad. Jeg fremdrog to svineskanke, fra den lille gris, fra fryserens dyb, marinerede dem i sennep, og smed dem i Römertopfen i 12 timer. Jeg satte den i […]

  • […] vi i sommer fik den lille gris, var der nogle ret fede stykker brystflæsk med. Jeg kom den i en pose mærket “til […]

  • […] bare måtte lave, var den på rillette af svin. For det første havde jeg stadig en smule kød fra den lille gris i fryseren, samt selvfølgelig en del fedt og desuden lød det bare vildt lækkert. Det er ikke […]

  • […] Fredag: Spareribs, ovnkartofler og coleslaw af rødkål. Vanilieis til dessert. […]

  • Anne-Katrine siger:

    Org det bliver så godt!
    Nu er det 2. gang jeg er igang med at lave det. Og jeg har selvfølgelig købt flere ben end sidste gang 😉

  • Skriv et svar til Langtidsstegt svineskank med sennep og øl | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *