Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Solbærsnaps

Lige en hurtig opskrift på en måde at bruge de sidste solbær. Man kan evt bruge brombær i stedet, de kommer jo lige om lidt. Snapsen skal trække i et par måneder, sigtes og kan så stå så længe man kan holde sig fra den. Jeg er ikke den store snapsedrikker, men Stine Kagedåse havde sådan en solbærsnaps med til den sidste dåsejulefrokost, og jeg kunne faktisk godt lide den.
Jeg bruger bare den billigste vodka, men er man til Brøndum Snaps, bruger man bare det. Den fine flaske var en vi fik i gave til 40 års festen, fyldt med “kro-essens” aka penge, men dem har jeg sat i banken – og vasket flasken grundigt 🙂

Solbærsnaps (½ l.)
150 g friske solbær (eller brombær)
150 rørsukker
1 stang vanilje
½ l vodka

Skyl bærrene og kom dem i en passende flaske. Hæld sukkeret over. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og løsn den med lidt sukker. Kom marv og stang ned i flasken. Hæld vodka over, luk flasken og ryst den godt. Lad den stå mørkt et par måneder, hvorefter den sigtes og er klar til brug.

17 kommentarer
  • Gi´r du et glas hvis man kommer forbi? 😉

  • Line siger:

    Nu er jeg ikke så meget til solbær, er det muligt at bruge blåbær? 🙂
    Og hvornår ved man at den er klar til at blive sigtet?

    P.s. super fed blog!

  • vibeke siger:

    Hvordan ved man hvor mange % den er? om den evt. skal fortyndes med vand eller vodka? alkohol % stiger jo når der er sukker i!

    • Signe siger:

      Alkoholprocenten i snapsen ændres ikke medmindre den begynder at gære – og det ønsker du ikke. Derfor skal du altid hælde spiritus med mindst 40 % alkohol på frugt/krydderier osv.

  • Pernille siger:

    Hej 🙂

    Kan man bruge frosne bær? 🙂

    • Signe siger:

      Jeg ville tø dem op først, da vandindholdet i snapsen ikke må blive for højt. Falder alkoholprocenten for meget, kan bærrene nemlig gære, og man kan blive syg af at drikke snapsen. Det er også derfor at man altid skal bruge mindst 37,5% spiritus til at lave hjemmelavet snaps af.

  • Pia siger:

    Tak for opskriften, glæder mig til at smage.

  • Jakob siger:

    Jeg overvejer at lave en blåbærsnaps ud fra din opskrift til jul. Du skriver, at den skal stå “et par måneder” – vil det deri være bedst at med at gå i gang til oktober, hvis man vil servere den juleaften, eller kan jeg godt bare gå i gang nu, hvortil den kommer til at stå en del længere?

    Tak for din opskrift forresten 🙂

    • Signe siger:

      Du kan sagtens lave den nu, lade den trække et par måneder, filtrere den og drikke den til jul. Når først den er filtreret kan den holde i adskillige måneder.

  • Christian Kjær siger:

    Du kan også lave en årstidens blanding, Jeg har lavet en snapstorpf hvor jeg har samlet lidt bær af hver slags og puttet i snaps og ladet det lagre. det er en ganske forrygende snaps der kun bliver bedre og bedre 🙂

    Du kan se min opskrift på denne snaps på Snapstopf

    • Signe siger:

      Har prøvet at lave en solbær- og ribs-snaps, men kunne bedre lide den rene smag af enten den ene eller den anden slags

  • Hanne siger:

    Fortynder i solbær snapsen eller drikker i den som shot og lige fra flasken?

    • Signe siger:

      Vi plejer bare at drikke den som den er – i små glas, men den kan formentlig sagtens drikkes med et skvæt danskvand i.

  • […] og derefter har jeg ikke set mig tilbage. Jeg startede ud med en del søde snapse (a la denne solbærsnaps), men efterhånden er jeg blevet glad for de fleste former for kryddersnaps. Typisk laver jeg dem […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.