Solbærmarmelade

Der bliver bare ikke tid til mange udfoldelser i køkkenet for tiden, men et par hurtige glas marmelade, fik jeg da lavet i weekenden. Jeg brugte frosne solbær, men i sæsonen er det jo vildt lækkert med friske bær.
Desuden havde jeg en lille pose rysteribs liggende i fryseren, og de røg lige med i marmeladen – man kan ikke smage det ret meget, og solbærrenes farve overdøver helt ribsene røde farve, men jeg skulle bare have dem brugt 🙂
Jeg bruger næsten altid vanille-bælge til marmelade, da jeg gemmer dem i sukker, når jeg har brugt vanillekorn til noget andet (sukkeret er drøngodt at bruge til kager) og sådan en bælg kan sagtens bruges et par gange og stadig give smag. Jeg brugte 2 til denne portion, men 1 hel vanillestang kan sagtens bruges i stedet.
Alt efter størrelsen på glassene giver denne portion 3-4 glas.

Solbærmarmelade
1 kg solbær (frosne)
400 g sukker
100 g muscavadosukker
2 vanillebælge
2 tsk rød melatin (hvis du bruger den uden konservering, skal du også tilsætte lidt atamon)

Kom de frosne solbær i en gryde og tilsæt sukker og vanille – rør rundt. Lad dem stå og tø op i en times tid. Tænd for gryden og varm den langsomt op til kogepunktet. Lad marmeladen koge i ca. 5 minutter. Bland 2 spsk sukker med melatinen og drys det i marmeladen under omrøring. Lad det koge i 2 minutter.
Fisk vanillestængerne op og kom marmeladen i skoldede glas, skru låg på mens marmeladen er varm.
Afkøl og server på godt brød, til pandekager, æbleskiver eller lidt ost…

1 kommentar
  • […] til ). Forleden opdagede jeg at vi stort set var løbet tør for marmelade. Jeg fandt hindbær og solbær i fryseren, og 2 gange marmelade blev kogt. Undervejs kom jeg i tanke om at jeg lige kunne bage […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.