Snaskekage med kaffe

Rigtig mange kager skal stå og sætte sig inden de fortæres. En del chokoladekager skal ovenikøbet stå til næste dag! Ind imellem kan man bare ikke vente på den slags – og så er det altså rart med en kage, der bages af hvad man som regel har i køkkenskabene, og helst skal graves ud af formen mens den stadig er glohed. Sådan en er denne kage.

Jeg har igen været et smut forbi den skønne amerikanske hjemmeside King Arthur’s Flour, hvor udvalget af lækre kager er enormt. Jeg faldt over beskrivelsen på denne kage, som en mørk og dekadent chokoladekage, med indbygget rig chokoladesauce i bunden – og alt sammen bagt af en omgang. Det tager kun et øjeblik at røre kagen sammen, men så skal den også bage i 45 minutter. Det virker meget mærkværdigt at hælde sukker og kakao ovenpå kagen, for så at drukne den i varm kaffe, men det virker bare. Man kan selv vælge om man kommer chokoladestykker i dejen, men det giver lidt ekstra smag til den ellers meget kakaotætte kage. Ligefrem at servere den til gæster, som opskriften foreslår, vil jeg nok ikke – den er simpelthen ikke pæn nok. Smagen fejler dog ikke noget, og den der “sauce” i bunden af kagen er vildt lækker.
Den smager ikke voldsomt meget af kaffe, selvom jeg brugte espresso, så selvom du ikke er den store kaffedrikker, kan du godt kaste dig ud i opskriften.

Snaskekage med kaffe (1 stk 22 cm springform – eller tilsvarende ildfast fad)
2½ dl hvedemel
2 dl sukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
6 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
1 æg
3/4 dl neutral olie
evt. 1 dl hakket chokolade

Andet lag
2 dl brun farin
3 spsk kakao
4 dl stærk, varm kaffe

Varm ovnen op til 175 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, brug et piskeris (du behøver ikke finde håndmikser eller lignende frem til denne opskrift). Slå ægget ud i midten og hæld mælk og olie i skålen. Pisk dejen sammen. Kom evt. chokoladestykker i dejen. Hæld dejen i en smurt 22 cm springform.
Bland det brune sukker med kakao og drys det over kagedejen. Hæld den varme kaffe forsigtigt over og sæt kagen i den varme ovn, på midterste rille. Bag kagen i ca 45 minutter, den skal føles fast og boble lidt i kanterne. Lad kagen afkøle let på en rist, og grav store stykker op med en ske, husk at få saucen i bunden med. Top med en skefuld cremefraiche, flødeskum eller skyr og spis!

IMG_2202

2 kommentarer
  • Uhm, lyder som en skøn kage.
    Jeg er ret vild med at man skal grave stykker op med en ske, dejlig rustikt- på den gode måde.

    Lena

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *