Søndagshorn

I går stod den virkelig på dasesøndag – manden og jeg havde været til 40-års fødselsdag, og kom først i seng kl. 4 om morgenen (!!!), og pigerne havde sovet (for lidt) ved veninderne. Da vi endelig allesammen var landet i sofaen, skulle der lidt hygge til i form af Shrek 3, den store kande med te og lidt kage.

Desværre havde jeg kun et æg i køleren, så udvalget var begrænset. Heldigvis kom jeg i tanke om en opskrift jeg havde set hos Anne på lynsnare horn, og de blev hurtigt bagt og næsten hurtigere spist – næste gang må jeg lave dobbelt portion!
Anne laver dem kun med chokolade i, men da jeg næsten altid har marcipan i skuffen, kom jeg også lidt af det i, og det fungerede rigtig godt (faktisk bedre end dem kun med chokolade). Jeg bagte også et par stykker med hindbærmarmelade, men eftersom min hjemmelavede hindbærmarmelade ikke er videre bagefast, blev det noget værre snask – der var mere marmelade på pladen end i hornene!

Søndagshorn (16 stk.)
250 g mel
50 g smør
2 tsk sukker
1 nip salt
1½ tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk
16 stykker chokolade og noget marcipan
1 æg
Groft rørsukker til drys

Nulr smørret ud i melet, og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt hurtigt sammen til en fast dej. Del dejen i 2, og rul hvert stykke dej ud til en cirkel. Del cirklen i 8 stykker om kom et stykke chokolade og ca. 1 tsk marcipan i den brede ende. Rul sammen til horn og kom dem på en plade med sammenføjningen nedad. Pensl hornene med æg og drys med rørsukker.

Bages ved 200 grader på næstøverste rille i ca. 10 minutter. Spises lune med masser af te til!

9 kommentarer
  • Lars Kiilerich siger:

    De ser lækre ud, og man skal ALTID lave dobbelt portion af horn 😉

    Når jeg laver horn derhjemme, så bliver de også spist utroligt hurtigt.

    Med hindbær og marcipan bliver de rigtig lækre, men man skal godtnok passe på at lukke dem ordenligt, for ellers har man (som du skriver) marmelade over det hele.

  • Signe siger:

    Det ved jeg så nu, Lars 🙂
    Marcipan i bagværk er nu en sikker vinder!

  • foodfanatic siger:

    Kære Signe
    Hvor er du bare overskudagtig efter en sen nat 🙂 Ved ikke, om jeg ville få udrettet så meget. Det lyder bare enormt hyggeligt med te, film og hjemmebag.
    Kh Nadia

  • Signe siger:

    Hej Nadia
    Heldigvis døjer jeg meget sjældent med deciderede tømmermænd, er som regel bare lidt træt! Og god hjemmelavet "fast food" (i går var menuen pizza med kødsovs!) hjælper ALTID 🙂
    Hilsen Signe

  • Anne au Chocolat siger:

    Lækkert lækkert! Jeg elsker sådanne horn, Signe 🙂
    Alt godt,
    Anne

  • Signe siger:

    Det gjorde alle også herhjemme, Anne 🙂

  • foodfanatic siger:

    Årh pizza med kødsovs. Det kan du ikke være bekendt at nævne, når jeg nu sidder her og endnu ikke har spist frokost 🙂 Det må jeg snart lave.

  • Signe siger:

    Det er virklig også en klassiker herhjemme, og eftersom jeg næsten altid har kødsovs i fryseren, er det jo dejlig nem mad!

  • […] var virkelig mange gode at vælge imellem. Det endte med, at jeg nyfortolkede hendes version af søndagshorn.   Jeg ville gerne have en gærdej + lidt flere horn, så jeg lavede lidt om på dejopskriften, […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *