Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Rørt tatar

I dag var jeg ude og hente oksekød på Refshøjgaard. De sidste år har min mand og jeg gjort det meget i at købe hele dyr eller dele af samme, så vi får nogle lidt anderledes udskæringer end supermarkedet lige kan byde på. Desuden er kvaliteten suveræn. Birgit, som har gården, opretter sortbrogede grise, som har en hel anderledes og mere dyb smag end almindelige grise. Desuden har hun Hereford-okser gående, og det var sådan en, jeg havde bestilt 1/8 af. Det drejer sig om i alt 27 kg kød, så det er alligevel en del. Vi har lige spist det sidste af den ottendedel vi fik sidste år, så selvom det er en ordentlig udskrivning, er der altså også kød til et stykke tid.
Vi er jo en familie, der spiser meget varieret (det håber jeg i hvert fald fremgår af bloggen?), men vi er også en travl børnefamilie, så hakket kød er altså det der ryger mest af herhjemme. Derfor havde jeg bestilt 10 kg ekstra hakket kød, så 34 poser af 500 gram ligger nu og hygger sig i min fryser. Desuden fik vi pizza med oksekød og svampe her til aften, og så blev der lige til en omgang rørt tatar til frokost. 
Jeg har fået serveret rørt tatar et par gange på Klassisk 65, og har længe haft lyst til at forsøge at genskabe det. Deres portioner er ALT for store til min mave, men man kan heldigvis bestille en gang tatar til deling også. Hovedingrediensen i tatar er selvfølgelig kød, så sørg for at du har en ordentlig omgang hakket kød (gerne friskhakket fra slagteren – det der vakuumpakkede, der kan holde sig i 8 dage, skal du ikke bruge til tatar!). Jeg har fået hakket kød ude fra Refshøjgaard adskillige gange, og jeg har aldrig smagt bedre kød – en hakkebøf bliver pludselig et luksusmåltid 🙂
Jeg valgte at servere tataren som frokost med et stykke brød til, men som en forret eller hovedret med pomfritter (fx disse) til, vil den også gøre sig. Pas i øvrigt på med portionsstørrelserne, råt kød kan godt være lidt hårdt for maven.

Rørt tatar (4 pers)
500 g friskhakket oksekød
1/4 løg
7 cornichoner
2 spsk kapers
2 spsk persille
4 æggeblommer
1 spsk fuldkornssennep
½ tsk hot sauce (jeg brugte denne, men tabasco er fint)
salt og peber
4 friske æggeblommer til servering

IMG_1571

Kom det hakkede kød i en skål. Hak løget helt fint og kom det ned til kødet. Hak desuden kapers og cornichoner samt persille, og kom også det i skålen. Tilsæt fuldkornssennep, æggeblommer og hot sauce samt ca ½ tsk salt og et ordentlig skud fra peberkværnen. Rør tataren grundigt sammen med en ske eller dejskraber. Fordel tataren på 4 tallerkener, du kan forme den som en høj bøf eller brede den helt ud – jeg valgte lidt middelvejen. Del de friske æg, gem hviderne til noget andet, og læg en æggeblomme på midten af tataren. Server straks.

IMG_1578

 

2 kommentarer
  • foodfanatic siger:

    Kære Signe
    God idé med at købe kød direkte fra landmanden. Jeg elsker tatar, men synes altid det er lidt besværligt, da jeg ikke helt tør bruge det kød, man kan købe i supermarkederne. Den eneste gang, jeg har lavet det selv, var med økologisk kød, som jeg havde fået direkte fra en landmand. Når jeg atter er bosat i Danmark, tror jeg, at jeg vil lade mig inspirere af dig, så tak for tippet med din leverandør 🙂 Din tatar ser i øvrigt super lækker ud. Mums.
    Kh Nadia

    • Signe siger:

      Tak for rosen. De seneste år har vi nærmest kun købt kød direkte fra producenten, kvaliteten er bare en helt anden – og så får man altså bare nogle mere spændende udskæringer end supermarkedets pauvre udvalg.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.