Rabarber-whisky sour

For en måneds tid siden var vi på weekendtur med mine forældre og min søster inkl. mand og børn. En drønhyggelig weekend i det sønderjydske, hvor årets første kartofler, asparges og fjordrejer blev indtaget med stor fornøjelse – og skyllet ned med adskillige flasker vin. Derudover introducerede min søster os for en ny drink: En whisky sour med noter af rabarber. Det måtte bare afprøves i mit eget køkken.
Heldigvis fik jeg ganske kort tid efter tiltusket mig en stor portion rabarber, og saft blev lavet efter denne enkle opskrift. Så var det jo bare at finde en anledning; og et besøg af den gode klidmoster virkede oplagt.

Tidligere har jeg ikke været den store whiskydrikker, men den hjemmelavede Irish Cream har ændret mine smagspræferencer, og især irsk whisky (som er noget mildere end skotsk) tiltaler mig.
En klassisk whisky sour består af whisky, citronsaft, æggehvide og sukkerlage; i denne variant er sukkerlagen blot erstattet med ufortyndet rabarbersaft – det giver både farve og lidt smag. Prøv den som en delikat sommerdrink.

Rabarber-whisky sour (2 drinks)
1 dl whisky (jeg brugte Bushmills)
½ dl citronsaft
1 æggehvide (ca. 1/4 dl)
½ dl ufortyndet rabarbersaft
is

Brug en shaker eller en skål med tætsluttende låg. Kom et par håndfulde isterninger i shakeren og tilsæt whisky, saft, citronsaft og æggehvide. Ryst i ca. 30 sekunder. Kom et par isterninger i 2 glas og sigt drinken ned i glassene. Servér.

4 kommentarer
  • Marie siger:

    Sådan. Årets sommerdrink ??

  • Piskeriset siger:

    Uha, den lyder dejlig! ♥

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *