Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Peanutbutter-brownies

Forestil dig en saftig, chokoladerig brownie tilsat peanutbutter i klatter, så nogle af bidderne smager skønt af peanuts og andre smager mest af lækker chokolade. Lyder det ikke fantastisk?
Jeg har endnu engang fundet inspirationen hos Smitten Kitchen, men hun lavede dog kagen med fint peanutbutter, hvilket jeg meget sjældent har i huset, da jeg bedre kan lide teksturen i den grove. Det betød så også at hendes kage blev fint marmoreret, hvorimod min blev mere en lys brownie af udseende. Jeg kunne nok godt finde på at købe fint peanutbutter næste gang, bare for æstetikkens skyld – smagen er formentlig helt den samme.

Jeg serverede kagen for mine søde elever fra efterskolen, og de forsøgte at spise op, men det lykkedes ikke helt – det er en ret tung kage. Sød og saftig, og den kan sagtens holde sig i adskillige dage.

Peanutbutter-brownies (16 stykker)
Peanutbutter-dej:
190 g peanutbutter (fint er at foretrække)
135 g sukker
1 stort æg
1/4 tsk vaniljesukker
1 nip flagesalt
Brownie-dej:
85 g mørk chokoalde
115 g smør
250 g sukker
2 store æg
1 tsk vaniljesukker
½ tsk flagesalt
85 g mel
Topping:
40 g mørk chokolade, grofthakket eller chips som her

Kom peanutbutter, sukker, æg, vaniljesukker og salt i en skål og rør det hurtigt sammen med håndmikseren. Stil til side.
Smelt chokolade og smør enten over vandbad eller i mikroovnen (30 sekunder, røre, 30 sekunder, røre). Pisk sukkeret i chokoladeblandingen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Bland mel med salt og vaniljesukker og vend det forsigtigt i dejen.
Smør en form der er 25*25 cm grundigt, og hæld ca 1/3 af browniedejen ned i den. Læg peanutbutterdejen på i klatter, og kom resten af browniedejen ned imellem klatterne. Brug en palet til at marmorere de to deje. Drys chokoladestykker henover dejen.

Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Lad kagen køle helt af førend den skæres i 16 brownies. Kan evt. serveres med en kugle vaniljeis eller en smule creme fraiche.


5 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Lige en kage efter mit hjerte – og mave! 😀

  • rose siger:

    Hej Signe
    Kan du anbefale en god kogebog eller blog om italiensk mad?

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.