Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Pasta con vongole

Pasta con vongole eller pasta med hjertemuslinger er en rigtig nem og flot ret. Det kræver selvfølgelig at man kan få fat i hjertemuslinger, men når først den hurdle er overstået er det rigtig nemt at lave.
I modsætning til blåsmuslinger skal hjertemuslingerne bare skylles i flere hold vand (til der er ikke er mere sand i vandet), så ingen baksen med skuren og skrubben her.
I Italien er det virkelig en klassiker, så hvis du ser det på et spisekort, kan det kun anbefales. De hjertemuslinger man typisk får i Danmark er lidt større end de italienske, men smagen er stadig rigtig god.
Man vender bare den kogte pasta med de dampede muslinger (inkl. al saucen/saften), og så sidder man selv og piller skallerne fra ved bordet.
Vi fik det som en forret til den stegte havbars, men man kan roligt koge lidt mere pasta og servere det som hovedret. Husk at man ikke serverer parmesanost til pastaretter med fisk 🙂

Pasta con vongole (forret til 6)
1 net hjertemuslinger (ca. 800 g)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
lidt frisk timian/rosmarin/basilikum
lidt olivenolie
2 dl hvidvin
2 spsk hvidvindeddike
peber
300 g spaghetti (eller andre lange, tynde pastaformer)
En håndfuld hakket persille til servering

Skyl hjertemuslingerne grundigt i flere hold vand (der må ikke være mere sand i vandet). Hak løg, hvidløg og krydderurter fint. Varm lidt olie op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og krydderurterne til de falder sammen. Tilsæt eddiken og lad den koge væk. Tilsæt hvidvinen og lad det koge op – nu er det klar til muslingerne.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, og når mere end halvdelen af kogetiden er gået, kommes hjertemuslinger i gryden med vin. Lad muslingerne dampe under låg i ca 3 minutter, til de alle har åbnet sig. Kom den drænede pasta ned i gryden til muslingerne sammen med en stor håndfuld hakket persille. Vend rundt og server straks med et glas kold hvidvin.

 

9 kommentarer
  • […] Signes Mad En blog om mad til hverdag og fest Hop til indhold HjemOm ← Rødgrød Pasta con vongole → […]

  • Mette Lindgaard siger:

    Øj, det ser godt ud 🙂 Det er virkeligt en af mine favoritretter!

  • Erland siger:

    Nej hvor dejligt at se denne klassiske ret ikke er glemt og at hjertemuslingen stadig har fans.
    Jeg bestiller altid Pasta con Vongole når den er på menu kortet. Sidst jeg fik det var på restaurant Simoncini i Odense – hjemmelavet pasta, hjertemuslinger, god kold røvin (ja kold) og tjenere der snakkede alt andet en dansk – troede en kort stund at lørdagaften var lavet om til ferie i Italien – så forlanger jeg ikke mere.

    Fint indlæg – jeg skal straks have bestilt friske hjertemuslinger 🙂

    /Erland

  • Marie siger:

    Tror aldrig jeg har købt hjertemuslinger i DK, men sjovt at se størrelsesforskellen på dem man normalt får i Italien. Det er bare en af de retter, der altid lige er plads til 🙂

  • Gitte siger:

    Åh, hvor ser det lækkert ud! Det er også én af mine favoritter, når jeg er i Italien.
    Herhjemme har jeg kun lavet retter med blåmuslinger, men hjertemuslinger er da klart at foretrække, når man ikke skal skrubbe og skure 🙂 Tak for super inspiration 🙂

    /Gitte

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.