Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Leverpostej

I år blev det ikke til det vilde julefrokost-ræs, kun en enkelt skulle vi til med familien i Nordjylland. Da svigermekanikken primært er til fisk når det drejer sig om julefrokost, sidder jeg tit med følelse af kød-mangel efter sådan en frokost. Til gengæld bliver man sjældent mæt på den der Må-tage-en-lur-og-slå-mave-måde som man godt kan opleve ved andre julefrokoster. Nå, men for at få bare lidt kød på menuen foreslog jeg at tage en leverpostej med (udover det obligatoriske rugbrød og franskbrød). Her er opskriften (på 6-8 postejer):

1 kg hakket lever
500 g hakket spæk
3 æg
1 revet løg
2½ dl mælk
2½ dl kraftig bouillon
1½ dl mel
5 enebær, 10 peberkorn, 1 spsk salt, 1 tsk paprika, 1 tsk tørret timian kommes i en morter og laves til et fint pulver.

Bland det hele sammen, enten med hænderne eller med dejkrogene på en håndmixer. Spækket kan godt være lidt svært at blande jævnt med resten, derfor bruger jeg hænderne. Kom farsen i forme (jeg bruger ca. 3 dl store forme) og bag dem i vandbad ca 50 minutter ved 190 grader.

3 kommentarer
  • […] børnevenlig; stegte og marinerede sild, fiskefileter med hjemmerørt remo, gravad laks, nybagt leverpostej, frikadeller med rødkål, glaseret hamburgerryg med grønlangkål og på ærespladsen… […]

  • […] Signe fra Signes Mad fylder bordet med Anderillettes, Gravad laks, Grønlangkål, Lammerullepølse, Sylte, Medisterpølse og Leverpostej […]

  • […] måned førend du spiser af dem. Serveres til adskillige af vinterens retter, de passer til alt fra leverpostejmad til […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.