Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

“Langtidshævede” kokostoppe

Nej, der er ikke gær eller andet hævemiddel i disse kokostoppe, dejen skal bare helst stå og sætte sig natten over. Når den så har gjort det, er den ret nem at forme (i modsætning til disse), og du ender ud med saftige kokostoppe med en snert af citrus.
Jeg er ret vild med kokosmakroner af enhver slags, og hvis jeg en sjælden gang køber en bagerkage, er det oftest en kokosmakron – de har bare en helt særlig saftighed. Denne opskrift faldt jeg over på Instagram hos brugeren @madkonsulenten, der dækker over Rasmus Bredahl, der er kantinekok og laver det lækreste mad. 

“Langtidshævede” kokostoppe (16 stk)
250 g sukker
3 æg
saft og skal af en økologisk citron
½ stang vanilje
250 g kokosmel
evt. 100 g mørk chokolade

Riv skallen af citronen og kom den i en skål sammen med saften. Slå æggene ud heri og tilsæt sukker og marven af ½ vaniljestang. Pisk det sammen til en luftig masse. Rør forsigtigt kokosmelet i. Sæt film over skålen og sæt den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Gør dine fingre våde og form 16 kokostoppe med hænderne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
IMG_1718
Bages midt i en 180 grader varm ovn i 12-14 minutter. Afkøles fuldstændig og dyppes evt. i lidt smeltet chokolade.
IMG_1736

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.