Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Labskovs

Aftenens menu var egentlig bare en undskyldning for at smage på de rødbeder, jeg syltede for 14 dage siden… At det så er en overordentlig velsmagende en af slagsen er jo kun dejligt!
Årstidsmæssigt burde det vel være sensommmer nu, men vejret siger bare efterår, så menuen må jo følge med.
Oprindeligt er labskovs i samme båd som biksemad, og indeholder intet andet end kød, kartofler og løg! Det er altså lidt for lidt grønt til mig, så jeg tilsatte noget selleri (brug evt. persillerod eller lignende i stedet), og det smagte skønt.
For at kødet kan blive rigtig lækkert mørt, skal det koge i hvert fald 1½ time, så ligefrem en hverdagsret kan man ikke kalde det – det tager simpelthen for lang tid! Vi kom til at spise lidt sent for børnemaver, men det passede lige til at jeg kunne introducere pigerne til en all-time classic: Grease! Det var SÅ sjovt at se den igen – jeg kunne stadig en hel del af replikkerne udenad…

Labskovs (4 pers.)
500 g oksebov skåret i 2×2 cm tern
1 kg bagekartofler
50 g bacon
2 løg
½ knoldselleri
½ l hønsefond
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
2 hele allehånde
salt

Skær baconen i små tern, og steg dem sprøde i en stegegryde. Tag baconen op og kom kødet ned i gryden. Steg til det er gråt over det hele. Snit løget i tern og kom dem ned til kødet. Steg til løget bliver klart. Kom fonden i gryden sammen med laurbær, peberkorn og allehånde. Lad det småsimre under låg en times tid. Imens skæres kartofler og selleri i grove tern. Kom ternene ned i gryden, og sørg for at der er væske, så det knap dækker. Sæt låget på igen, og kog yderligere 25 minutter. Rør et par gange undervejs, så kartoflerne går lidt i stykker (og dermed jævner “suppen”). Smag til med salt og server med rugbrød, rødbeder, sennep og en lille smørklat på toppen sammen med purløg!

3 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Åh, Signe – det er bare noget af det bedste vintermad jeg ved. Men jeg tror nu Max ville flippe ud hvis jeg dristede mig til at komme selleri i 🙂

    Knus

  • Signe siger:

    Det har også altid været en af mine favoritretter i det danske køkken.
    Janus hader selleri, og han har overhovedet ikke kommenteret det!!!

  • […] stod menuen på labskovs; en af mine alleryndlings simreretter. Da jeg samme dag havde siddet og stenet Jamie Oliver […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.