Løgsuppe, nu i Rømertopf

Denne gang nåede Rømertopfen slet ikke at samle støv, førend jeg tog den brug igen. Jeg havde fået tilsendt en Kille Enna-opskrift af klidmoster, hvor hun fortalte hvilket kæmpe forskel det gjorde for noget så simpelt som løgsuppe, at blive tilberedt i rømertopf frem for i gryde, så det måtte jo prøves af.
Killes ingredienser var kun rigeligt smør, løg, vand samt salt og peber. Jeg mener nu at en rigtig løgsuppe også skal smage lidt af paprika, så det tilsatte jeg, og så skar jeg lidt ned på smørmængden (kunne bare ikke få mig selv til at stege løg i en hel pakke smør!!!). Næste gang tror jeg nu at jeg også tilsætter lidt god bouillon, da jeg syntes suppen havde en lidt for fersk smag.
Portionen passer til 4-5 personer

Løgsuppe
7 store løg
100 g smør
2½ l. vand
2 spsk paprika edelsüss
salt og peber

Pil og halver løgene, og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og kom løgene på. Tilsæt paprika, salt og peber og steg til løgene er godt bløde (de skal ikke tage farve) – det tager ca. 20 minutter.
Kom løgene i den våde rømertopf, tilsæt vand og sæt den i en kold ovn. Start ovnen på 225 grader, og lad suppen “bage” i 1½ time.
Server gerne med flute skåret i skiver, toppet op med revet ost, der lige smeltes i ovnen, og kom en skive brød ned i hver tallerken.

8 kommentarer
  • Vibeke siger:

    Det ser interessant ud, men lidt fond ville jeg nu nok også bruge.
    Det må kunne laves i et lågfag, for det må være det, at det kommer i ovnen, der gør den bedre, det skal i hvert fald prøves!
    Knus
    Vibeke

  • Signe siger:

    Jeg tror du har fuldstændig ret, Vibeke, om det er en rømertopf eller ej, så må det være det at den kommer i ovnen under låg, der gør en forskel!
    Hilsen Signe

  • Vibeke siger:

    Hej igen
    Jeg bladrede lige i en kogebog af Kille Enna, for at se hvordan hun starter en suppe op, for jeg mente at kunne huske, at hun ikke bruger fond, men alindelig vand og ganske rigtig, hun skriver " Det er uhøre vigtigt at fostå at opbygningen af smagen i supper, starter ved sauteringen og derefter udvikles under kogningen, i det øjeblik at man smider løg i en varm gryde, begynder en proces der gerne skulle ende velsmagene"
    Hun benytter sig af eddiker, vegetabetiske koncentrater og krydderier, dvs. man sauterer løg tilsat havsalt og peber i en god olivenolie i 40 min, uden at det tar farve.
    I min bog, nævner hun ikke smør til sautering, men den opskrift du har, er måske fra en senere bog.
    Knus
    Vibeke

  • Signe siger:

    Hej Vibeke
    Jeg er selv vild med at smage alting til med forskellige slags eddike, og jeg sauterede løgene meget længe (i denne opskrift stod der 30 min), men jeg syntes stadig ikke der var nok "smæk" på smagen, og ville nok alligevel komme lidt krydder i (løvstikke, laurbærblad eller lign.) næste gang.
    Hilsen Signe

  • Vita siger:

    Uhm! Det er lige før det dufter af løg ud gennem min skærm. Sidder på job. Skal arbejde sent pga. hasteopgave og der er udsigt til sandwich eller McD. Pfffft. Dumt tidspunkt at besøge madblogs 😉
    Kh. Vita

  • Signe siger:

    Hej Vita
    Ja, det lyder som en meget dårlig idé 🙂 Elsker at blive inspireret alle steder fra, men det gør altså take out endnu mere kedeligt!!!
    Hilsen Signe

  • Klidmosteren siger:

    Guf, det ser godt ud! Jeg har en steggryde-fidus som jeg tror kan gå an i mangel på Rømertopf.

    Uh, tror du det bliver for kraftigt med rødet paprika?

    Knus
    Malou

  • Signe siger:

    Hej Malou
    Jeg tror sagtens du kan bruge røget paprika – men pas på med doseringen, man skal jo stadig kunne smage løgene!
    Knus Signe

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *