Konfekt 2010

Hermed et billede af årets udvalg af konfekt. Startende fra “kl. 1” og med uret rundt er det:

  • Støbt chokolade med fyld af flødekaramel
  • Sveske-marcipan
  • Marcipan med syltet appelsinskal
  • Blandede hakkede nødder i chokolade
  • Klassiske nougat-marcipan kugler, dyppet i chokolade og rullet i hakkede mandler
  • Flødekaramel rullet i salmiakpulver
  • Orangegrene – syltet appelsinskal dyppet i chokolade

Da jeg lavede den lækre flødekaramel, blev den lidt for blød (har muligvis kogt den for lidt), så jeg måtte finde en lidt alternativ måde at anvende karamellen på. Da jeg fik min chokoladesmelter, fulgte der en del forme med, så det var en kærkommen mulighed for at få afprøvet dem – og det blev rigtig vellykket.

Sveskerne til marcipanen blev i år lavet med Mozart Black chokolade likør, da jeg var så heldig at få en flaske tilsendt af Mixmeister.dk. Likøren har en distinkt chokoladesmag, så jeg tror også jeg vil prøve den til fx en chokolademousse, men den gav nu også en lækker smag til sveskerne. Den er dog noget sødere end den marsala jeg plejer at bruge, så jeg udelod flormelisen, og fik nogle rigtig lækre stykker konfekt ud af det.

Orangegrenene fandt jeg på, da jeg så et blogindlæg hvor en eller anden kogte appelsinskaller; jeg kan desværre ikke genfinde indlægget nogen steder, så hvis du læser med her – giv mig et praj, så skal jeg nok linke til dig! Jeg pillede to økologiske appelsiner, og kogte skallerne (med det hvide) i to hold vand til de var møre. Derefter kogte jeg en tyk sukkerlage (200 g rørsukker til 1 dl vand), som jeg gav skallerne et opkog i, og lod dem trække i lagen et par dage. Derefter blev de tørret på et fad et døgns tid, og så var de klar til at blive dyppet i chokolade. Det er voksenslik, men hold fast hvor smager det godt!

11 kommentarer
  • Det ser super lækkert ud, Signe! Jeg spiste også hjemmelavede orangegrene i går 🙂

  • Piskeriset siger:

    Mmm! Jeg pønser stadig på, om jeg skal overvinde min sveskeskepsis og lave noget konfekt med svesker i år… 🙂

  • Klidmoster siger:

    Hold da kæver hvor er det labert det hele. Nu overvejer jeg at koge noget karamel for lidt med vilje og komme i fyldte chokolader. Fik jo også en chokoladesmelter med forme i hus sidste år. Hånden på hjertet: virker smelteren og giver flot blankt chokolade? Møs

  • Signe siger:

    Jeg ved sgu ikke om det bliver bedre end temperering uden smelter, og nogle gange bliver chokoladen lidt mat dagen after – prøv dig frem 🙂

  • […] See the rest here: Konfekt 2010 […]

  • Marianne siger:

    Åhhh hvor ser det da bare mums ud…

    Hmmm mener faktisk også at der fulgte en del forme med min chokolade smelter… Hvor mon jeg har gjort af dem… hmmm Hihihii

    Hyggehygge
    Marianne

    • Signe siger:

      Det er ikke verdens bedste forme, men de kan sagtens bruges nogle gange – så må man jo investere i nogle mere holdbare forme, hvis de bliver et hit på julebordet 🙂

  • Mie siger:

    Hej med dig!

    Dejlig blog du har her! Nu så jeg du havde lavet orange grene her i julen og kogt dem med det hvide på! Jeg har ellers læst i en kogebog at det er et big no no og at man skulle interval koge skallerne og ja, jeg syntes det blev en KÆMPE fiasko, så det kunne være jeg skulle prøve din opskrift! Blev de dejlig møre? *ss*

    Knus Mie

    • Signe siger:

      Hej Mie.
      Tak skal du have. Skallerne blev fint møre, og bestemt ikke for bitre. Jeg vil bestemt også lave dem en anden gang – nemt og godt!
      Hilsen Signe

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *