Kokostoppe med lime og marcipan

Den yngste datter og jeg er blevet ret hooked på Mette Blomsterbergs program “Kongerigets Kager”. I mandags da hun var syg og havde ret høj feber bad hun om at se et program – bare for at hygge! Hun har nu helt styr på hvordan man laver vaniljesukker, tempererer chokolade osv, og derfor var det vel også på tide at vi fik afprøvet en af opskrifterne. Vi besluttede os for kokostoppene, og bortset fra at vi lavede 20 stk i stedet for 15, gjorde vi nøjagtig som beskrevet i opskriften. De er vanvittig gode, men dejen er altså lidt svær at få til at blive til pæne toppe – de skal presses godt sammen med lidt våde fingre. Fru Blomsterberg får det selvfølgelig til at se dødnemt ud, men hun kan vist også flere kagetricks end de fleste 🙂

Kokostoppe med lime og marcipan (15-20 stk)
300 g kokosmel
300 g rørsukker
3 æg
100 g revet marcipan
skal af 2 øko-limefrugter
evt. 100 g mørk chokolade til overtræk

Kom alle ingredienser i en skål og rør det grundigt sammen. Stil skålen i køleskabet og lad dejen trække i en times tid. Pres dejen til ca. 20 lige store kugler og sæt dem på en bageplade. Dyb fingrene i koldt vand og form dejen til små, ikke for spidse, toppe. Sæt dem i 180 grader varm ovn i omkring 12 min – hold øje med at de ikke bliver for mørke.
Lad kokostoppene afkøle helt på en rist, smelt den mørke chokolade og dyb bunden af kokostoppene heri. Lad tørre og server med en god kop te eller kaffe.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , ,

8 Comments on “Kokostoppe med lime og marcipan

 1. Hej Signe
  Min nabo kom ind med nybagte kokosmakroner, de smagte vildt godt.
  Jeg har lige lavet dejen og kan næsten ikke vente en time med at bage.
  Glæder mig til at smovse i aften

 2. Uhm det lyder vildt lækkert. Den opskrift må jeg hellere få afprøvet. Jeg elsker alt med marcipan i.
  Jeg håber din datter er blevet rask igen.

  Kh. Lis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.