Kokos- og havregrynskager

Jeg har nok bagt de her småkager 50 gange – de er ret nemme at lave, og helt ærligt; havregryn, kokos og brunt sukker – what’s not to like???
Den oprindelige opskrift er fra Gyldendals Bagebog, hvor de kalder dem Vancouverkager, men jeg har oppet dem lidt med rørsukker og muscavadosukker, hvilken giver en mere intens smag – og i øvrigt ligner mine aldrig dem på billedet i bogen, så jeg tilladt mig at “omdøbe” dem.
Med mindre du spiser dem allesammen på en gang (det kan jeg nu ikke anbefale, jeg vil tro det giver mavepine!) kan de sagtens holde en uges tid i en kagedåse 🙂

Kokos- og havregrynskager (ca. 50 stk.)
125 g smør
100 g rørsukker
100 g muscavadosukker
75 g kokos
75 g havregryn
1 æg
100 g hvedemel
2 tsk vanillesukker
½ tsk natron
1 knsp salt

Blødgør smørret (jeg sætter det i mikroovnen på optøning i 10 sek.) og rør det med rørsukkeret. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt til en fast dej. Rul dem til valnøddestørrelse og sæt på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade med en gaffel (dyppet i koldt vand – så klistrer det ikke) og sæt dem på næsteøverste rille ved 200 grader i 8 minutter. Afkøl på en rist og server med en stor kop te (eller kaffe, hvis du er til det!).

11 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Åh, sikke nogle lækre småkager. Fed idé at komme muscavadosukker i. Bruger du det mærke eller det lyse?

    Knus

  • Signe siger:

    Det mørke – det bruger jeg næsten altid i stedet for brun farin.

  • Tine siger:

    Hej Signe,

    Nu ser dine småkager jo så lækre ud, at jeg selv måtte igang.

    Mine er netop kommet ud af ovnen. Det dufter dejligt og smager skønt. Men! Mine er ikke småkager, men en stor bradepande-kage. 🙁 De er simpelthen flade som en pandekage, og smeltet helt over i hinanden. Har du et bud på hvad jeg kan ha' gjort forkert?

    Øv for pokker..

    Kærlig hilsen Tine

  • Signe siger:

    Hej Tine
    Pokkers også.
    Mit bedste bud må være at ovnplader jo har meget forskellige størrelser, og at der er plads til nogle og tyve kager på mine plader, er åbenbart ikke det samme som at der kan være lige så mange på dine plader!
    Smagen er der forhåbentlig ikke noget i vejen med – selvom det blev til småkagebrud?
    Mange hilsner
    Signe

  • Tine siger:

    Tak for svar Signe.. De smager super godt, det er bare ærgeligt at de skal brækkes af. Sådan nogle vil jeg jo ikke servere.. 😉 Men jeg må prøve igen en anden dag. Var din dej meget fast? Synes min var lidt "slatten" og meget "klistret/fedtet".

    Men prøver helt sikkert igen. For det SKAL lykkes. 🙂

  • Piskeriset siger:

    Spændende! Jeg havde faktisk glemt alt om, at der også er kageopskrifter i den bog, da jeg primært har brugt brød- og flutesopskrifter derfra indtil videre 🙂

    God idé med muscovadosukkeret!

  • Signe siger:

    @Tine: Ikke meget fast, men sådan at det er nemt nok at rulle kugler af dejen. Det kan være at dit smør har været lige blødt nok – ellers kan du jo evt. tilsætte lidt ekstra havregryn næste gang!

  • Signe siger:

    @piskeriset: der er faktisk en del god kageopskrifter i den bog – særligt på småkager 🙂
    I det hele taget er det en af de kogebøger, jeg altid har stående fremme!

  • Signe siger:

    Hermed min uforbeholdne undskyldning – jeg har glemt at skrive mel i opskriften. Så er det jo klart at I andre fik bradepandekager fremfor småkager. Nu er det rettet, så I kan komme til at lave lækre småkager 🙂

  • Tine siger:

    Hahahaha! Ja undskyld jeg griner, men det er da lidt sjovt! 🙂

    Jeg har lavet dem flere gange siden ( som bradepandekager), men har aldrig tænkt over at der manglede mel. Haha!

    Nu bliver jeg NØD til at lave dem i morgen, for at prøve dem som rigtige småkager og ikke småkagebrud. 😉

    God weekend!

    Kh. Tine (som stadig smågriner lidt)

  • Signe siger:

    Hej Tine
    Det siger da lidt om hvor godt de smager, at du har lavet dem flere gange, selvom de ikke lignede småkager overhovedet 🙂
    God weekend til dig også – og held og lykke med bagningen.
    KH Signe

  • Skriv et svar til Klidmosteren Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *