Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Kikærtesalat med mynte

Her til aften var den lille datter og jeg alene hjemme, og jeg forbarmede mig og indvilligede i at lave hendes livret – pandekager med skinke og ost. Hvis man ikke får en salat til pandekager, synes jeg hurtigt at det bliver for fed en ret; og egentlig er det vel også en frokostret. Efter at have kigget i køleskabets”Vi-har-snart-påskeferie-og-skal-derfor-bruge-resterne”-grøntsagsskuffe, fandt jeg en agurk og et glaskål i det ene hjørne. Mynten havde jeg i haven, da jeg lige har købt en stor potte til at sætte ud (hvordan det er lykkedes mig at slå den ihjel fra sidste år, aner jeg ikke!), og kikærter i fryseren.
Du kan sagtens bruge kikærter fra dåse, men prøv engang selv at iblødsætte et kilo, koge dem med lidt friske krydderurter og komme dem i fryseren – smagen er meget bedre, og selv de økologiske kikærter er meget billigere i drift end dåserne. Mynten kan udskiftes til din foretrukne krudderurt, men jeg synes den passer utroligt godt sammen med især agurk.

Kikærtesalat med mynte (3-4 pers.)
200 g kogte kikærter
1/3 agurk
1 glaskål eller en lille majroe
1 håndfuld mynte
saften af ½ citron
3 spsk olivenolie
salt og peber

Kom kikærterne i en skål sammen med finthakket mynte, citronsaft, olie samt salt og peber. Rør godt rundt. Skræl agurken, halver den og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i små tern. Skræl glaskålen (brug en kniv), og skær den i fine tern. Kom begge grøntsager ned til kikærterne og vend det rundt. Lad salaten trække en halv times tid før servering.

8 kommentarer
  • […] og selv de økologiske kikærter er meget billigere i drift end dåserne.View original post here: Kikærtesalat med mynte Filed under familiemad, gastronomi-nyt · Tagged with engang-selv, fjern-kernerne, […]

  • Mette Lindgaard siger:

    Kunne godt spise en portion af den salat lige nu. Vil prøve din kombi snart.

    • Signe siger:

      Nu ved jeg ikke med din kæreste, men min mand var ikke begejstret. Ved ikke helt hvad der er med mænd og bælgfrugter… Jeg syntes det var en skøn salat, og den fungerede også godt som madpakkesalat dagen efter.

      • Lise siger:

        Det ser supergodt ud og jeg tror jeg vil forsøge mig med denne salat til weekendens grillerier – men hvorfor skriver du at den skal i fryseren efter kogning (i det indledende afsnit). Det er sikkert bare mig…. 🙂

        • Signe siger:

          Det med fryseren er fordi jeg altid koger et kilo kikærter ad gangen, fryser dem i en stor pose, og så tager op efter behov – så behøver man ikke starte 24 timer før hver gang man har lyst til kikærter (eller bønner), og de hjemmekogte smager meget bedre end dem fra dåse (og er billigere).

          • Mette Lindgaard siger:

            Jeg koger også kikærter altid til fryseren.
            Elsker forøvrigt dine mange gode tips, du smider på bloggen 🙂
            Ja, hvad er det med mænd og bælgfrugter – min er heller ikke så vild med alt for mange af dem.

          • Signe siger:

            Tak skal du have. Jeg sniger bønner ind hvor jeg kan, og håber at han vænner sig til det efterhånden 🙂

  • Lise siger:

    Det var smart! Og ja de ER bedre dem man selv koger 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.