Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Kartoffel-spidskålssalat

Det er da heldigvis kartoffelsalat-tid lidt endnu (kartoffelsalat med melede kartofler er bare adddrrr!), og mens jeg feriede opfandt jeg denne smukke sag. På daværende tidspunkt blev den lavet med et meget blegt spidskål og var derfor en temmelig bleg salat (smagen var stadig fabelagtig), så derfor fandt jeg på at komme lidt hakket persille over ved serveringen til dagens frokost – hakket persille kan jo peppe næsten hvad som helst lidt op 🙂
Dog var dagens spidskål meget fint og grønt i forskellige nuancer, så persillen var ikke pinedød nødvendig, men godt så det nu ud!

Der er 2 vigtige ting ved denne salat: Kartoflerne skal vendes i dressingen mens de er lune, så de kan suge til sig, OG spidskålen skal først vendes i til sidst, så den bevarer sin sprødhed! Overholder du disse 2 ting, kan jeg næsten garantere et vellykket resultat.
Salaten kan serveres til frikadeller eller andre farsretter, samt til grill og deslige. Måske ovenikøbet til fisk, det skal jeg ikke kunne afvise også er lækkert!

Kartoffel-spidskålssalat (frokost til 8)
1½ kg nye kartofler
1 spidskål
1 håndfuld hakket bredbladet persille
1 spsk dijonsennep
2 spsk vineddike
ca. 1½ dl olivenolie
salt og peber

Skrub kartoflerne og kog dem med masser af salt og lidt krydder fra haven (jeg bruger løvstikke, men mynte eller persillestilke er også godt). Når de er akkurat møre (alt efter størrelse 12-15 min.), hældes vandet fra og de damper tørre.
Pisk dressingen sammen – først sennep og eddike, tilsæt olien langsomt mens du pisker (a la mayonnaise), så du får en homogen dressing. Smag til med salt og peber.
Skær de lune kartofler i skiver og vend dem i dressingen. Lad det køle af.
Snit spidskålen helt fint, og vend den i kartoflerne lige inden servering. Pynt med hakket persille.

8 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Sikke en god idé til en ret – den kombination havde jeg ikke lige tænkt over 🙂

  • Signe siger:

    Er bare ekstremt begejstret for spidskål – det kan puttes i næsten hvad som helst (chokoladekage undtaget…)!

  • Piskeriset siger:

    Hov, var det en udfordring? Jeg har lavet chokoladekage med rødbeder på et tidspunkt, så måske man også kan med spidskål?! 😀

  • Signe siger:

    Haha, er da altid frisk på en udfordring. Og chokolade-rødbedekagen har jeg da blogget på et tidspunkt – den er GOD. Desuden elsker jeg både gulerods- og squash-kage, men kålkage har jeg aldrig hørt om…

  • Hanne's verden siger:

    Jeg har lige fået et sommerhvidkål ind af døren … den må også kunne bruges. Lyder som en god salat.

    Hm …. kålkage, meget alternativt – er spændt på at høre fortsættelsen;)

  • Signe siger:

    Jeg vil tro at sommerhvidkål fungerer lige så godt – bare snit det meget fint!
    Jeg er i fuld gang med at google kålkage – so far, nothing…

  • Anonymous siger:

    Kålkage er en synderjysk egnsret, det er kål og fars i lag, bagt i vandbad i en rund kageform med hul i midten 🙂

  • Signe siger:

    Det lyder nu ikke dårligt – sådan lidt kåldolmer-agtigt!
    Kommentarerne gik vist mest på sød kage med kål, men pyt, alle tips modtages med kyshånd 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.