Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Hvidløgsbrød

Det er uhyre sjældent at jeg bager helt hvidt brød, da jeg oftest bruger ubleget hvedemel, hvor kimen er bevaret, og det gør at brødet bliver lidt mere bastant, og typisk også mere smagfuldt (for ikke at nævne sundere). Til dette brød er det nu meget lækkert med en helt lys krumme, så kan man ligesom smage hvidløgsmørret lidt bedre. Min datter skulle til et klassearrangement, hvor hun skulle have mad med, men endte med blot at tage det meste af dette brød med – og da først klassekammeraterne havde taget hul på det (der var lidt – “det ser mærkeligt og grønt ud”), forsvandt det som dug for solen.
Det smager virkelig intens godt af hvidløgssmør, og hvis du nogensinde har været vild med de der købte, frosne hvidløgsflutes, så kan jeg kun anbefale at prøve dette – det er SÅ lækkert. Brødet ville være perfekt på et buffetbord, og man behøver i hvert fald ikke smør til.
Jeg valgte at lave hvidløgssmørret med en rest ramsløgspesto fra sidste år, som jeg fandt på bunden af fryseren, men har du friske ramsløg eller bare et bundt persille, kan det sagtens bruges i stedet.

Hvidløgsbrød (35 stk.)
800 g hvedemel (gerne Tipo 00)
5½ dl lunkent vand
1 tsk salt
½ pakke gær
50 g rasp

75 g smør
1 fed hvidløg
3 spsk ramsløgspesto eller 25 g smør mere og 1 bundt persille/ramsløg

Kom mel og salt i en røreskål. Opløs gæren i det lunkne vand og hæld væsken i melet mens der røres. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter (jeg bruger røremaskine, men dejen kan sagtens æltes i hånden). Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. det tager ca. 1 times tid.
Lav hvidløgssmørret ved at blende revet/presset hvidløg med smør og pesto (eller persille) til en flot grøn masse. Del hvidløgssmørret op i 3 dele. Brug den første tredjedel til at smøre et stort ildfast fad med(25*35 cm). Drys fadet med raspen.
Vend det hævede dej ud på et meldrysset bord, og del den i 5 lige store stykker. Rul hvert stykke til en pølse, der deles i 7 lige store stykker. Rul hvert stykke til en lille bolle, der placeres i det smurte fad; 5 på den ene led, 7 på den anden. Fordel den anden tredjedel af hvidløgssmørret ned mellem bollerne og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Varm ovnen op til 190 grader og bag bollerne på nederste rille i ca. 35 minutter. Når bollerne kommer ud af ovnen, kommes det sidste hvidløgssmør henover; brug evt. en pensel til at fordele det smeltede smør godt.
Serveres lune eller kolde.

IMG_2122

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.