Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Hvad vi spiste i Rom

Rom var intet mindre end FANTASTISK!!! Det var skønt at være sammen med familien, faktisk at tale med min søde mand i mere end 2 minutter ad gangen, grine, vade gaderne tynde og se på kirker og ruiner i hobetal.
På vej hjem spurgte jeg min yngste datter hvad der havde været det bedste ved ferien, hvortil hun svarede: IS… Og Colosseum!
Vi har spist rigtig mange skønne måltider; pasta og gnocchi, pizza og skønt kød. Jeg fik ikke fisk en eneste gang, til gengæld fik jeg indmad en del flere gange end  jeg havde ønsket mig.
Vi drak masser af skøn vin; 80 % af visa-kvitteringerne er fra det ene eller det andet Enotec (vinbar) – ups. Den sidste dag var vi på det skønneste lokale marked, hvor de solgt vin på dunke – han havde 3 hvide og 3 røde, der var smagsprøver, og så kunne man vælge 1, 3 eller 5 liters dunke til ca. 1,5 Euro literen – damen med de blå tænder slog til igen, men det smagte fortrinligt 🙂
Vi prøvede også en 1 stjernet Michelin-restaurant, der serverede en historisk romersk menu med kalvenerver, lammetarme og kohaler; øjenåbnende og delikat (altså ikke de der nerver, de var lidt for “spændende” til størstedelen af selskabet).
Her er et udpluk af måltiderne:

Bucatini all'amatriciana

 

Vitello con limone

Bruschetta

Lamme- og kaninindmad med artiskokker - bestemt en fejlbestilling!

Den bedste tiramisu EVER - portionen var ALT for lille!

Pasta con vongole

Espresso eller cappucino?

3 liter rødvin, tak!

Salat med kalvenerver, anyone?

Korte pastaer med tomatsauce og lammetarme, Bugatini med ostesauce og svinekæber

Oksehale i verdens bedste tomatsauce, med cikorie stegt med hvidløg og chili

Ricottatærte med mandler og chokolade

Farvelpizza

Jeg har kastet en mønt over skulderen og ned i Trevi-fontænen, og er dermed sikret at gense Rom – vi har mange gode måltider til gode. Næste gang bliver måske mindre turistpræger, og mere “nyde-byen-agtig”. Arriverdeci Roma!

 

9 kommentarer
  • Sif siger:

    Nej hvor awesome med kalvenerver og historisk menu! Hvad hed den restaurant og hvornår går flyet?

    • Signe siger:

      Restauranten hed Checchino dal 1887. Jeg kan vise dig menuen (MED sovsepletter) næste gang vi ses. Det med flyet må du spørge Tine om 😉

  • Tine siger:

    Sikke nogen fine madbilleder!! Mine (fra Sicilien) er grumsede og slørede, fordi jeg er alt for genert til at fyre en blitz af inde på en lummermørk restaurant 🙂

    • Signe siger:

      Kan kun anbefale en gang redigering. Den der portion indmad med artiskokker kunne man dårligt ane i mørket, og den endte med at blive ret “pæn”. Jeg bruger sjældent blitz til madbilleder, de bliver så nemt overbelyste.

  • Klidmoster siger:

    Oh la la….det meste ser rigtig lækket ud. Men jeg er nu alligevel også ret nysgerrig på den der nervesalat 😉

  • […] Dejen består stort set kun af honning og mel, så valget af honning er ret vigtigt. Fra vores tur til Rom havde jeg hjembragt et glas kastanjehonning, som smager ret markant, så jeg blandede det med lidt […]

  • […] ved den italienske isbutik, er jeg nu mere til ren kaffeis. Da vi for nogle år siden var i Rom købte jeg flere kastanjeprodukter med hjem, deriblandt kastanjecreme, som er en slags smørepålæg […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.