Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Hot stuff alias chilisauce med spark

Jeg har længe overvejet selv at lave chilisauce, og i dag fik jeg endelig taget mig sammen til det. Jeg har igennem længere tid “skrabet” chilier sammen, dvs lagt de friske chilier jeg fik fingre i på frost, så der var nogle forskellige slags at lave sauce af. Jeg lod mig inspirere af denne opskrift, men brugte nogle forskellige typer chili: Både habanero og ghost chili, samt nogle navnløse fra haven. Saucen blev overordentlig stærk, så de omkring 3 dl strækker nok til et stykke tid.
Saucen er både lidt sur og lidt sød, men med masser af styrke, så den skal nok blive spændende at bruge til forskellige retter der har brug for lidt hede. Desuden blev farven intet mindre end fantastisk 🙂
Det kan være en god ide at bruge gummihandsker når du ordner chilierne, og så i øvrigt gå ud af køkkenet mens saucen simrer – hele mit ansigt sved!

Hot stuff (ca. 3 dl)
50 g blandet chiliIMG_1351
lidt olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
saft og skal af 1 citron
50 g rørsukker
1 dl hyldeblomsteddike (eller anden frugteddike)
1 dl vand
1 tsk salt

Hak løg og hvidløg fint. Skær chilierne i skiver, jo stærkere de er, des flere af kernerne fjernes. Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg let – bare til løgene er gennemsigtige. Tilsæt chili, sukker og eddike. Riv skallen af citronen og pres den. Tilsæt saft og skal samt salt og vand. Sæt låg på gryden og lad saucen simre ved svag varme i 45 minutter. Sluk for gryden og blend saucen med en stavblender.
Kør saucen igennem en sigte, brug en ske til at presse så meget af frugtkødet igennem som muligt. Skold en flaske eller et par små glas, og skyl med vodka eller Atamon. Hæld chilisaucen på glas og forsegl. Opbevares mørkt og køligt, og spises i mikroskopiske små doser.

IMG_1357

7 kommentarer
  • Marie siger:

    Superflot farve! Lyder som en sikker vinder til én af beboerne herhjemme 😉

  • Karl siger:

    Hej Signe. Tak for dit link! Jeg er glad for, at min opskrift kunne være til inspiration 😉

  • […] 2 spsk kapers 2 spsk persille 4 æggeblommer 1 spsk fuldkornssennep ½ tsk hot sauce (jeg brugte denne, men tabasco er fint) salt og peber 4 friske æggeblommer til […]

  • […] er vi ret vilde med chili (har du det ligesådan, kan du se opskriften på chilisauce lige her) , så da Netto havde jalapenos som spotvare mellem jul og nytår, måtte jeg bare købe en hel […]

  • […] samme krydderier som kødet, altså spidskommen, garam masala og hvidløg, tomater i både, salat, chilisauce, Klidmosters labre rødbedehumus samt syltede […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.