Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Havregrynskager

I går var vi til et klassearrangement i min ældste datters klasse, og jeg havde sagt ja til at tage kage med (ja, jeg ved det godt – enhver chance for at bage kage…), og i stedet for den klassiske skærekage, valgte jeg at bage disse fantastiske havregrynskager – som nemt kan blive til “havregryns-brud”, da de flyder meget ud, og derfor kommer til at hænge sammen. Dejen tager et øjeblik at røre sammen og kagerne er ultratynde, og meget sprøde – lækkert!
Kagerne kan godt minde om de klassiske florentinere, som jo er lavet med mandler, men ristet havregryn smager lidt henad nødder, og kagernes sprødhed giver en eller anden følelse af eksklusivitet. Desuden er disse kager også perfekte til at lægge sammen med smørcreme og dyppe i lidt chokolade; så er der virkelig delikat dessert.

Havregrynskager (ca. 25 stk)
75 g smør
125 g sukker
75 g havregryn
1 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 nip salt

Smelt smørret, og rør sukker og havregryn i. Tilsæt ægget sammen med resten af ingredienserne. Dejen skal bare røres med en dejskraber. Sæt dejen på et par bageplader med to teskeer; husk god afstand, og bag kagerne på næstøverste rille ved 180 grader i ca. 8 minutter. Lad dem ligge et minut på den varme plade og træk så bagepapiret med kagerne over på en rist. Lad dem afkøle og løsn dem forsigtigt fra bagepapiret med en palet. Kom dem over i en kagedåse.


3 kommentarer
  • Huset i Hou siger:

    uuuhhmmm… jeg bliver helt lækkersulten, selvom det er tidligt på dagen :-9

  • Signe siger:

    Arh pjat, man kan spise havregrynskager på alle tider af dagen – havregryn er jo sundt 🙂

  • Marie Ulletved Holmgaard siger:

    De smager vildt godt, men næste gang, skal jeg nok ikke komme så mange på pladen af gangen – jeg fik én stor småkage…kunne have været pænere, men smagen er heldigvis den samme 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.