Hønsekødssuppe med nudler

Til sin fødselsdag havde Olivia ønsket sig “kogebøger”, hvilket jo er et vidt begreb. De seneste år er der kommet rigtig mange kogebøger henvendt til børn på markedet, hvilket jeg personligt syntes er rigtig fedt, for når børnene selv har fundet og læst opskriften er det noget nemmere for dem at tage ejerskab over den – og dermed også spise, og kunne lide, maden.

Min søde søster havde så købt denne kogebog til hende – den er muligvis henvendt til et lidt yngre publikum, da opskrifterne ikke er synderligt krydrede, og rigtig mange af dem er “demonterede”, altså hvor tingene ikke er blandede, så børnene selv kan vælge hvor meget de vil smage på. MEN, som i langt de fleste kogebøger, er der også masser af inspiration at hente – og man kan jo altid komme flere krydderier i 🙂

Opskriften her er egentlig bare en klassisk hønsekødssuppe, med lidt rodfrugter, persille og så ægnudler – vi peppede den lidt op med revet ingefær og hvidløg, og så lidt valgfri chilisauce “on the side”. Der var ingen andre rodfrugter end gulerod i grøntsagsskuffen, men til gengæld et lille spidskål (som jeg ved at ungerne kan lide), så det blev strimlet og serveret til – meget lækkert.
Jeg brugte igen de gode grove nudler fra Blue Dragon, men det er selvfølgeligt valgfrit!

Jeg plejer altid at sværge til økologisk kylling, og cyklede derfor i Kvickly, da de plejer at have ferske økologiske kyllingelår – men nej, det har de så åbenbart ikke længere i “min” Kvickly – meget irriterende. Jeg måtte så nøjes med en pakke overlår fra almindelige kyllinger, men de smagte nu OK – og var jo dejligt billige.

Hønsekødssuppe med nudler (4 pers.)
700 g kyllingeoverlår
2 laurbærblade
10 peberkorn
nogle kviste frisk timian
1 løg
1 gulerod
1/4 knoldselleri (eller 1 pastinak)
1½ l vand
1 tsk salt

Kom hele baduljen i en gryde og lad det simre under låg i en times tid. Sigt suppen, smid urterne ud (elelr giv dem til hønsene, hvis du har sådan nogle…) og lad lårene afkøle, så du kan pille kødet fra benene.

2 store gulerødder (jeg brugte en hvid og en orange)
1 lille spidskål
1 stort fed hvidløg
1 stykke ingefær (ca. 4 cm)
150 g grove nudler

evt. lidt hakket persille til pynt

Kog suppen op og riv hvidløg og ingefær ned i suppen. Smag til med lidt salt og peber. Skær gulerødderne i tern af 1×1 cm, og kog dem i suppen i et par minutter, så de stadig er sprødmøre – tag dem op med en hulske og kom dem i en skål. Skær spidskålet i strimler og damp det i en sigte over gryden med suppe – i ca. 4 minutter. Kom kålen i en skål, og stil det på bordet sammen med skålen med gulerodstern, og den med kyllingekødet.

Kom nudlerne i den kogende suppe, og lad dem koge med et par minutter (det kan evt. gøres samtidig med at kålen dampes).
Server suppen i dybe tallerkner, hvor alle selv kommer de ting i, som de kan lide. Drys evt. med lidt hakket persille og lidt chilisauce.
2 kommentarer
  • Huset i Hou siger:

    uuuuhmn… det ser bare godt d. Simon er syg i disse dage – som i virkelig mandesyg så det kan da være at sådan en portion kunne få ham på højkant 🙂

  • Signe siger:

    Mandesyg, det er bare det værste 🙁
    Ja, lidt god suppe med ingefær og hvidløg må være det rette til ham- og god bedring til ham 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *