Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Gullasch

Som sagt havde vi nogle gode venner på besøg i weekenden, og da foråret nu for alvor er på vej, er det ved at være sidste udkald for simreretter, så den kombi skulle lige udnyttes. Vennerne kommer fra Nordjylland, så et besøg i en af Århus’ store turistattraktioner, Bazar Vest, var på sin plads (ja, ja vi var altså også på Aros :-)). Jeg fik en rigtig flot oksebov til billige penge ved en af bazarens halalslagtere, og det var bare supermørt kød efter 1½ times kogning. Jeg fik det store ben med fra boven, så det røg også i gryden, men det er altså ikke nødvendigt for at få en lækker smag!
Portionen passer til 4 voksne og 3 sultne unger…

Gullasch

1 kg oksebov skåret i tern (ca. 2×3 cm)
2 løg
3 fed hvidløg
100 g bacon i tern
2 store gulerødder
1 spsk røget paprika
1 spsk paprika edelsüss
3 spk mel
3 laurbærblade
2 kviste timian
2 stilke bredbladet persille
3 dl rødvin
3 spsk konc. tomatpure
1 l. kogende vand
1½ dl piskefløde
500 g brune champignon

Brun baconen, tag den op, og brug fedtet til at brune kødet. Vend kødet med de to slag paprika, mel og salt og peber. Brun det af et par omgange. Hak løg, hvidløg og gulerod i fine tern, brun det og tilsæt tomatpure. Svits det, tilsæt vin og vand samt laurbær, timian og persille. Kom kød og bacon i gryden, skru ned, og lad det hele simre i 1½ time.
Tjek om kødet er mørt, fisk krydderurterne op, smag til med salt, peber og fløde.
Skær champignon i kvarte, svits dem på en tør pande og tilsæt lige inden servering.
Server med kartoffelmos eller ris, samt et godt stykke brød – Velbekomme!

2 kommentarer
  • Søren siger:

    Rigtig dejlig opskrift Signe.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.