Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Grønne bønner med persille

I denne weekend har vi været på Skanderborg Festival. I 90’erne var vi nærmest på Skanderborg hvert år, men efter at vi har fået børn, er det ikke blevet til alverden. Nu er pigerne blevet så store at de kunne komme med, og da vi så ovenikøbet fik 4 partoutbilletter forærende (tak til mandens musiker-forbindelser), fandt vi festivalstemningen frem. Da vi ikke længere er de store campister (ej, det har vi vist aldrig været…), og der også lige var en hund med i ligningen, valgte vi festival uden øl, og kørte så bare hjem og sov. Det fungerede rigtigt godt; ungerne syntes det var fedt at være afsted, vi fik hørt noget dejlig musik og snakket med en masse søde mennesker, og samtidig kom vi hjem i vores egen seng, og i bad hver dag. Festival på luksusmåden, herligt!!!
Desuden kunne vi spare lidt ved at bage boller fra morgenstunden, og så have nogle frisksmurte sandwiches med. Her er et eksempel på en klassiker af format, rugbrødssandwich med skinke, ost, salat og grov sennep – den forsvandt hurtigt!

Søndag var vi simpelthen for trætte til at tage afsted, så vi tog en familiedag på sofaen med popkorn og Alice i Eventyrland – ikke dårligt.
Efter nogle dage i Grøntsagsløse (som sådan en festival typisk er!), trængte jeg til et skud vitaminer i aftes. Heldigvis var der en bakke flotte grønne bønner fra Aarstiderne i køleskabet, så de blev tryllet om til en lækker salat.

Grønne bønner med persille (2 pers.)
ca. 350 g fine grønne bønner
1 fed hvidløg
1 dl hakket persille
2 spsk olivenolie
1 spsk lys eddike (jeg brugte hindbæreddike)
salt og peber
vand og en klat smør til dampning af bønnerne

Start med at nippe bønnerne. Sæt et par dl vand over i en gryde sammen med en klat smør. Når vandet koger, kommes først lidt salt i, og dernæst bønnerne. Sæt løg på gryden og lad bønnerne dampe et par minutter. Hæld dem op i et dørslag og overhæld dem med koldt vand (det holder på den grønne farve). Kom eddike og olie i en skål. Riv hvidløgsfeddet ned i skålen og tilsæt den hakkede persille. Smag til med salt og peber.
Kom de stadig lune bønner ned i dressingen, og lad salaten trække et kvarters tid (eller mere). Server. Salaten er også meget lækker dagen efter.

4 kommentarer
  • Klidmoster siger:

    Mums, jeg elsker bønner på den måde.

    Håber at I er kommet jer over skaderne. Knus

  • Signe siger:

    Janus er bestemt ukampdygtig et stykke tid, men overlever nok også dette 🙂

  • Piskeriset siger:

    Det der med at sove hjemme i forbindelse med festivaller – det holder for vildt!

    Det er ikke ligefrem grøntsager, at festivalmaden er kendt for, så jeg kan godt forstå, at du trængte til noget grønt, da du kom hjem, og sådan en gang bønner er altid godt 🙂

  • Signe siger:

    Festival på voksen-måden – I like it!!!

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.