Frittata med kartofler, bacon og broccoli

Frittata er den nemmeste hverdagsmad og samtidig en god måde at få ryddet op i køleskabets rester. Man kan stort set variere den i det uendelige, det kræver bare at man har rigeligt æg i køleskabet. Vi havde fået en omgang stegt flæsk med persillesovs med lidt dampet broccoli til, og dagen efter var der altså både kogte kartofler, broccoli og persille i køleskabet. Desuden havde jeg et stykke af Slagter Aalbæks bacon i køleren, som nok er den bedste bacon der kan fås i supermarkedet, så lidt af den røg også i. Jeg valgte at bruge piskefløde, da jeg havde en sjat der skulle bruges, men mælk er lige så godt.
Vi fik et stykke rugbrød til, og så var den middag sikret – nemt og godt.

Frittata med kartofler, bacon og broccoli (4 pers.)
12 æg
1 dl fløde/mælk
400 g kogt kartoffel
5 skiver god bacon
½ hoved broccoli
salt og peber
persille til drys
evt. rugbrød i skiver

Brug en sauterpande, der kan gå i ovnen. Tænd ovnen på 180 grader.
Skær bacon i strimler og steg det til det begynder at blive brunt. Tilsæt kartofler i tykke skiver og broccoli i buketter. Steg til broccolien bliver klar grøn og kartoflerne får lidt farve.  Drys med salt og peber.
IMG_2039
Slå æggene ud i en skål og tilsæt fløden. Pisk det sammen med en gaffel. Hæld æggemassen over grøntsagerne og sørg for at de er ligeligt fordelt i panden. Sæt panden midt i ovnen og giv frittataen 20-25 minutter. Den skal være gylden ovenpå og føles fast i midten.
Hak persillen fint og drys over den færdige frittata. Server med et stykke brød.

IMG_2044

4 kommentarer
  • Lækkert, det er også min favorit tøm-køleren mad, og til madpakken er det skønt.

    – Anne

  • King Kok siger:

    Og så lyder frittata meget mere eksotisk end bare æggekage med rester 🙂
    Pizza er også en god måde at tømme køleren på, der er ikke noget man ikke kan komme på en pizza.
    Nå, jeg må få købt æg, familien får en reste-frittata i næste uge 🙂

    Hilsen

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *