Fredagspizza

Egentlig har jeg en aftale med mig selv om at jeg ikke blogger den samme opskrift to gange, men til trods for at vi nærmest får pizza en gang om ugen, har jeg kun blogget opskriften én gang – og det er MEGET længe siden – og opskriften er da også blevet udviklet lidt løbende, så here goes…

Jeg har altid poser med tomatsauce liggende i fryseren; til vores families pizzabehov passer det med ca. 1 dl sauce per omgang.

Tomatsauce (til ca. 8 pizzaer)
2 ds. flåede tomater
1 ds. koncentreret tomatpure
2-3 spsk olivenolie
1 håndfuld friske krydderurter
1 stort fed hvidløg
salt, peber og lidt sukker

Kom alle ingredienser i en blender og kør til en jævn sauce – frys ned i portionsposer!

Pizzadej
3 dl vand
1 tsk salt
15 g gær
100 g durummel (gerne groft)
300-400 g ubleget hvedemel
lidt olie til at vende dejen i.

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og mel, og ælt til en fast dej. Vend dejen i lidt olie, dæk den til og lad hæve til dobbelt størrelse (ca. 1½ time).
Den olierede overflade gør dejen nemmere at rulle ud.
Kom dejen ud på et melstrøet bord – del i 2-3 kugler, og rul ud til pizza. Kom dejen på bagepapir, og kom dit yndlingsfyld på.
Jeg kommer altid tomatsauce og frisk mozzarella, og dernæst nogle få gode ting, fx chilichorizo, bagt peberfrugt og oliven (en klassiker her i huset), god skinke og ristede champignon osv. osv – mulighederne er endeløse!

Når ovnen er vildt varm (i min ovns tilfælde er det ca. 250 grader – når jeg åbner ovnen og røgalarmen går i gang, ved jeg den er varm nok – meget irriterende målestok!), kommes et par plader derind – evt. en bagesten og de varmes fuldstændig op. Lirk pizzaerne over på de varme plader og bag i knap 10 minutter.

Jeg kan få ca. 3 pizzaer ud af denne dej; 2 små til pigerne og 1 til os andre. I dag var det dog kun pigerne og jeg der skulle have pizza, så deres blev ren grisefest – pølser og bacon, mens min blev “forurenet”(min mand hader begge slags grøntsager) med marinerede auberginer og squash, samt lidt bacon, nam-nam.

Jeg havde lavet min alleryndlingssalat til – den simpleste tomatsalat, som bare kræver tomater, der smager af noget for at blive vellykket. Husk at lade salaten trække ½ times tid inden den spises, så bliver den lækrest – og den skal IKKE være kold.

Portionen passer til 1 tomatsalatsglad (er det mon et ord??) person

Tomatsalat
3 tomater
½ finthakket løg
½ spsk god balsamico
1 spsk olivenolie
1 spsk hakket oregano eller basilikum
salt og peber

Hak løget fint. Skær tomaterne i tynde skiver. Læg tomater og løg skiftevis i et lille fad, drys med salt og peber og hakkede krydderurter – dryp olie og balsamico på, og lad den trække mens du laver pizza…

2 kommentarer
  • […] 10 år”-fejringsuge!), og hun havde ønsket lufttørret skinke, ost og grissinier til forret, pizza til hovedret og chokolademousse til dessert. Efter at have gået forgæves i 2 supermarkeder, kom […]

  • […] noget særligt, og andre gange er det varianter af allerede bloggede opskrifter, såsom burgere, pizza, millionbøf og boller i karry.  Jeg har før blogget om frikadeller, men disse var lidt mere […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *