Fragilitélagkage med rabarberkompot og hyldeblomstcreme

Så fik jeg endelig tid til at skrive opskriften på den lækre lagkage, som jeg serverede til min dimissionsfest. Opskriften er let omskrevet fra Kager der smager – og andre skønne sager.

Det er en rigtig sommerlagkage, let og lækker på en varm dag. På grund af de sprøde bunde og det bløde fyld skal kagen ikke stå og trække for længe, den skal bare “klappes” sammen og serveres. Bundene kan dog sagtens bages nogle dage i forvejen og opbevares i en kagedåse.

Jeg havde pyntet kagen med friske bær og hyldeblomster, men hvis det ikke er hyldeblomstsæson kan andre former for pynt sagtens benyttes.
Bundene er meget sprøde, så pas på at de ikke knækker, når du lægger kagen sammen.
Fragilitélagkage med rabarberkompot og hyldeblomstcreme (10-12 pers.)

Bunde:
4 æggehvider
180 g sukker
180 g mandler
Mal mandlerne til mel (det er ikke nødvendigt at smutte dem). Pisk hviderne stive og pisk sukkeret i. Vend de hakkede mandler i til sidst. Brug bunden fra en 24 cm’s springform til at tegne 3 cirkler på bagepapir. Fordel mandelmarengsen i de 3 cirkler og smør massen jævnt ud. Bag bundene ved 140 grader varmluft med en grydeske i klemme i lågen i en time – til de er helt sprøde og gyldne.
Rabarberkompot
450 g rabarber (jeg brugte frosne)
½ stang vanille
150 g rørsukker
Kom den flækkede vanillestang og korn i en gryde sammen med rabarber og sukker (hvis du bruger friske rabarber, skal du nok tilsætte ½ dl vand). Kog op og lad kompotten småsimre under omrøring til rabarberne er splattet godt ud. Kom kompotten i en skål og lad den køle helt af. Fjern vanillestangen.
Hyldeblomstcreme
½ stang vanille
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 dl piskefløde
Pisk fløden til skum sammen med vanillekornene og tilsæt til sidst saften, så du får en blød creme.
Læg kagen sammen med rabarberkompot og hyldeblomstcreme imellem lagene og et tyndt lag hyldeblomstcreme øverst toppet med halve jordbær, blåbær og hindbær samt et par hyldeblomster.
Fragilité-lagkage
7 kommentarer
  • Klidmoster siger:

    Mums, den var fantastisk 😀

  • foodfanatic siger:

    Uhm, hvor ser den bare flot og rustik ud.

  • Signe siger:

    Virkelig lækker lagkage på en varm dag 🙂

  • Frk CM siger:

    Mums filibaba – den skal laves til kærestens fødselsdag meget snart. Tak for opskriften!

  • Signe siger:

    Velbekomme 🙂

  • MichelleS siger:

    Hej Sine,

    hvor længe tror du, man kan bage bundene i forvejen? Og skal de så opbevares i køleskab eller?

    • Signe siger:

      Jeg vil tro at de kan laves op til en uge i forvejen, og så blot opbevares i en kagedåse (en ret stor én af slagsen). Ikke på køl, så bliver de bare fugtige.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *