Forårsruller

Min store datter er nu blevet så stor, at der står maddag på programmet. Hun syntes det er enormt spændende, og særligt nyder hun, at det er hende alene, der bestemmer hvad vi skal have at spise en dag om ugen. Jeg har købt en række børnekogebøger på tilbud i Kvickly, så hun ikke bare skal hive opskrifter ud af mig, men selv kan læse og se billeder af hvordan det laves. Det betyder så også at vi får noget lidt andet at spise, end jeg måske lige ville have fundet på, fx var de franske pandekager med skinke og ost et stort hit hos lillesøsteren, og i fredags stod menuen på forårsruller.
Engang for mange år siden prøvede jeg at lave forårsruller selv, og der var det noget med pandekager bagt på den ene side, den ubagte side udad og så dybstege med fyld. Det var SÅ svært at lave og blev ikke videre vellykket, og så er det aldrig rigtig blevet til mere. Jeg har set en del opskrifter på forårsruller hvor det så noget nemmere ud, og med den købte forårsrulledej var det måske ikke nem mad, men tilgængelig, og yderst vellykket. Vi serverede dem bare med lidt kogt ris, chilisauce og soya, og det blev altså lidt for fedt. Næste gang må der grøntsager til og måske noget karrysauce til risene. Og så vil jeg prøve bare at pensle dem med olie og bage dem i ovnen, sådan som Hanne beskriver.

Forårsruller (ca. 16 stk)
En pakke frossen forårsrulledej, 19×19 cm.
250 g hakket svinekød
½ spidskål
3 gulerødder
2 fed hvidløg
ca. 1 spsk frisk ingefær
2 spsk soya
salt og peber
1 æg
neutral olie til fritering

Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft. Varm en pande op med lidt olie og start med at svitse kødet.Kom hvidløg og ingefær på efter et par minutter og dernæst kål og gulerod. Svits til grøntsagerne er faldet sammen og kødet er helt gennemstegt. Tilsæt soya og smag til med salt og peber. Lad fyldet afkøle.
Tø forårsrulledejen op, og læg dejen under en fugtig klud. Tag 2 stykker dej af gangen (så bliver de mere sprøde og går ikke så nemt i stykker), læg dem på et bræt og kom en stor spsk fyld på. Pensl med det sammenpiskede æg hele vejen rundt om og rul sammen til forårsruller. Læg rullerne på et fad.
Varm olie op i en dyb pande til det syder om en tændstik (eller en brødtern), og steg 3 ruller af gangen. De skal have til de er lysebrune, hvilket i mit tilfælde var ca. 4-5 minutter. Læg dem på et fad foret med køkkenrulle, og server når de allesammen er færdige.

3 kommentarer
  • Hanne's verden siger:

    Hej Signe

    Der er vist gået helt forårsrullemode i blog-verden;) Det er en skøn spise – og en nem måde at få en masse grøntsager på.

    Det må være dejligt med en stor pige i huset, som er glad for madlavning.
    Hilsner Hanne

  • Signe siger:

    Jeg har jo haft begge piger med i køkkenet, siden de kunne sidde på køkkenbordet og skrælle gulerødder, så de er begge meget madinteresserede (til trods for lillesøsterens kræsenhed).
    Og ja, det var virkelig en skøn spise 🙂
    Hilsen Signe

  • […] igen og igen. En lidt kedelig aubergine røg i kødsovsen i dag, resten af shawarmaen kom i nogle forårsruller, jeg brugte en rest muesli (frataget rosiner) til knækbrødsbagningen i sidste weekend osv. osv. […]

  • Skriv et svar til Brød med grød | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *