Forårs-stuvning

Jeg havde købt nogle af de der små medistre med æbler og timian fra Løgismose (i Netto), og da sæsonen ikke rigtig er til brun sovs og rødkål, måtte jeg finde på noget andet. I ugens kasse var der både asparges, frisk hvidløg og snitbønner, jeg havde nogle gulerødder og løvstikken vokser frodigt i haven, så en let stuvning blev opfundet. Heldigvis har jeg næsten altid hønsefond i fryseren, men en god bouilllon smagt til med lidt hvidvin kan også benyttes.

Da det egentlig var min datters maddag, endte dagens kartoffel med at være ovnfritter, men ellers ville kogte (nye) kartofler være passende tilbehør.

Som sagt brugte jeg finthakket løvstikke, men persille eller dild ville også være lækkert.

Desuden valgte jeg at jævne på farmormåden – altså med en smørbolle. Det giver en lidt rundere smag end meljævning, og da der ikke er tilsat andet fedtstof, går det nok.
Alle former for friske grøntsager kan benyttes, dette er blot mit bud!

Forårstuvning (4 pers.)
½ l hønsefond
25 g smør
2 spsk mel
2 store gulerødder
½ bundt asparges
½ bundt snitbønner (ca. 10)
1 frisk hvidløg med top
2 spsk finthakket løvstikke

Kom fonden i en tykbundet gryde og bring det i kog. Lav en smørbolle af blødt smør og mel. Kom smørbollen i fonden og pisk grundigt. Smag til med salt og peber, og lad det stå og småsimre i 5 minutter (så melsmagen forsvinder).
Skær gulerødder og bønner i skrå skiver. Skær asparges i 3 cm lange stykker på skrå. Hak hvidløget fint – husk at bruge toppen.
Kom først gulerødder og bønner i stuvningen og lad det simre til de er akkurat møre – ca. 4 minutter. Tilsæt hvidløg og asparges. Kog op og tilsæt løvstikke. Server med kylling eller svinekød og kartofler.

3 kommentarer
  • Marie Ulletved Holmgaard siger:

    Jeg har også lige hamstret et par pakker af de Løgismose-pølser til fryseren – vi fik nogen til noget grillhygge forrig lørdag. De er altså virkelig gode!! Tror såmænd de står på menuen igen i aften 🙂

  • Signe siger:

    Mmmm, ja på grillen -ikke dårligt.
    Vi snakkede også om, at de slet ikke havde den der "vammelheds-faktor" som almindelig medister godt kan have 🙂

  • Jule Mig siger:

    Ummmmm det ser lækkert ud !!!

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *