Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Fetacreme

For nogle uger siden havde jeg alle kagedåserne på besøg til en omgang shawarma. I den forbindelse havde jeg lavet en meget lækker fetacreme, som fik en del kommentarer med på vejen på Instagram (tjek sidepanelet for mine seneste billeder). Jeg lovede dengang at skynde mig at blogge opskriften, men da jeg hverken havde taget billeder af processen eller målt af på nogen måde (ja, jeg laver tit mad på slump…), kommer opskriften altså først nu.
I dag havde jeg kogt en lammehals, som skal transformeres til labskovs i morgen, men der var heldigvis så meget kød på at pigerne og jeg kunne få lidt shawarma i dag også. “Dressingen” blev i dag den bemeldte fetacreme, og tilbehøret tortillas og diverse grøntsager – meget delikat. 
Man kan smage sin fetacreme til efter smag og behag, sidst var den med lidt peber og bladselleri, i dag var den med persille, hvidløg og peberfrugt. Til sommer vil jeg prøve med mynte og persille til en gang grillet lam, eller måske soltørrede tomater og oliven – prøv dig frem. Feta er som oftest temmelig salt, så lad være med at tilsætte ekstra salt, hvorimod et drys peber kan gøre underværker. Cremen virker temmelig blød i blenderen, men bliver mere stiv når den står lidt.
Jeg bruger den feta, der hedder Puck – den fås i langt de fleste supermarkeder og er rigtig lækker.

Fetacreme (en medium skål)
250 g komælksfeta
½ dl mælk (gerne skummet)
1/4 snackpeber
1 lille fed hvidløg
en lille håndfuld persille
evt. lidt sort peber
evt. en smule revet citronskalIMG_0565

Skær fetaen i mindre tern og kom den i en blender eller foodprocessor. Tilsæt mælk. Skær snackpeber i grove tern og skyl persillen. Pil hvidløgsfeddet og kom urterne ned til osten. Kør i blenderen til du har en homogen masse. Kom fetacremen over i en skål og lad den trække i mindst en halv time. Server med grøntsagsstave, grissini eller måske chips.

IMG_0569

9 kommentarer
  • Gitte Hansen siger:

    Uhm! Hvor ser det lækkert ud og så enkelt også.
    Godt alternativ til færdige dip-blandinger. Den vil jeg prøve!
    Tak for et godt tip. 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

  • Annika siger:

    Den lyder spændende – og dejligt let også.

  • Steffi siger:

    Den skal prøves!

  • Pernille siger:

    Dippen kaldes haydari på tyrkisk.

    • Signe siger:

      I alle de opskrifter på haydari jeg har set, er der langt mere peberfrugt og/eller tomater, derfor kalder jeg det bare fetacreme.

  • […] har lavet rugbrødsstænger med forskellige slags humus eller fetacreme, som blot bestod af daggammelt rugbrød skåret i tykke skiver og derefter stænger, dryppet med […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.