Dobbelt-chokoladebrownies

Vi skal have nogle gode venner på besøg i aften og desserten står på hjemmelavet is; én med hindbær og solbær og så den labre brownie-chokoladeis, jeg lavede fornylig. Altså – den er jo spist, så datteren og jeg måtte lave en ny portion. Denne gang havde vi ingen brownies i fryseren, og jeg havde set en opskrift jeg ville prøve, så brownies blev bagt, kanterne smidt i fryseren, og resten spist med en god kop te.
Egentlig skulle disse brownies have været med 3 slags chokolade, men eftersom jeg kun havde 2 slags chokolade på lager, blev de bare dobbelte – det bliver de i hvert fald ikke mindre gode af!
Fordi de er så chokolade-tætte, kan man ikke spise mange af de her brownies; 1-2 pr. næse er nok, og de ville fungere fantastisk som dessert med en god kugle is til.

Dobbelt-chokoladebrownies (ca. 20 stk)
185 g smør
185 g mørk chokolade
3 æg
275 g sukker
80 g mel
30 g kakao
160 g hvid chokolade (eller lige dele hvid og lys)

Smelt smørret og den mørke chokolade (brug gerne microovnen – ellers over svag varme). Lad det afkøle let. Pisk æg og sukker hvidt og skummende og tilsæt chokoladesmørret. Bland mel og kakao, og sigt det i chokolademassen. Bland dejen sammen. Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen.
Kom dejen i en smurt form (ca. 20×20 cm), og bag den i 35-40 minutter ved 175 grader. Lad kagen afkøle på en rist, og skær den i 20 firkanter – det kan med fordel gøres dagen efter.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , , ,

8 Comments on “Dobbelt-chokoladebrownies

  1. Elsker denne kage og vender ofte tilbage til din side for at huske den…Jeg tænkte lige over hvad du gør med janterne du fryser?

    God jul

  2. hvis kagen først skal spises 24 timer før servering, skal man så bare lade den stå på en rist indtil da og så skære den uden når den serveres?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.