Citronfromage

Citronfromage

I sidste uge havde min datter fødselsdag (11 år), og havde derfor inviteret alle veninderne på besøg til “aftenfest” (man er vel stor!). Mærkeligt nok (!!) er maden meget vigtig i vores familie, så længe inden var menuen planlagt. Rosa havde bestilt texmex med tortillas og nachochips efterfulgt af citronfromage.
Jeg er vokset op i et hjem hvor enhver form for fromage var bandlyst, da min mor er decideret husblas-forskrækket. Jeg har aldrig været vild med konsistensen af budding og fromage, men kan da godt lide chokolademousse. For nogle måneder siden mødtes jeg med kagedåserne til sammenskudsgilde, og den skønne Stine kom med desserten; en fantastisk citronfromage pyntet med lakridsstøv og frysetørret hindbær. Rosa har snakket om den fromage siden, og nu var der endelig en anledning til at lave den.

Jeg har kigget på en del opskrifter, og denne var den eneste uden æggeblommer. Det gør at fromagen får en nærmest florlet konsistens. Man kan blot pynte den med lidt flødeskum, men både frysetørret hindbær og lakridspulver er et virkelig godt match til den meget syrlige smag fra fromagen.

Jeg var overrasket over hvor populær “mormordesserten” var hos de 11-årige; langt de fleste var vilde med den – og de 13-årige, der ellers bare havde siddet og grinet på værelset, ÅD fromage til det kom ud af ørerne 🙂

Citronfromage (8-10 personer)
7 blade husblas
4 økologiske citroner, skal fra de 3, saft af dem alle
300 g flormelis
½ l piskefløde
6 æggehvider (brug evt. blommerne til en gang parfait)
2 vaniljestænger

Pynt
1½ dl piskefløde
2 tsk frysetørret hindbær
1 tsk lakridspulver

Start med at lægge husblassen i en skål med koldt vand. Riv skallen af de tre citroner og pres saften af dem alle fire. Rør saft og skal sammen med flormelis og kornene fra de to vaniljestænger. Kom æggehviderne i en ren skål og pisk dem helt stive med håndmikseren. Pisk fløden til blødt skum.
Pres husblassen fri for vand og smelt den i microovnen eller over vandbad med en spsk flødeskum. Bland den smeltede husblas i citronmassen. Vend først flødeskummet, dernæst æggehviderne forsigtigt i citronmassen. Hæld fromagen over i en pæn skål (eller i otte portionsforme), og stil den på køl i mindst 3 timer.
Lige inden servering pyntes fromagen med flødeskumstoppe, frysetørret hindbær og lakridspulver.


Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , , ,

6 Comments on “Citronfromage

  1. Hej Signe. Kan det virkelig passe at der kun skal flødeskum af 0,5 dl fløde i fromagen? Skulle der have stået 0,5 L? Vh Lars

  2. Hvor ser det dog bare godt ud – jeg synes tortillias og citronfromage er skønne valg, det er en menu jeg gerne ville inviteres på. Stort tillykke med den store pige (:

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.