Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Brownie-chokoladeis

Forleden plagede min datter om Ben&Jerry’s cookiedough icecream – sådan en lille portionsis, der koster 26 KR!!! Jeg sagde blankt nej, men tilbød hende at vi kunne lave det selv – den var hun sjovt nok med på 🙂
Jeg brugte Malous opskrift, og vi smovsede i den lækreste is efterfølgende. Nå, men solen skinner i disse dage, og is forsvinder overraskende hurtigt, så et nyt forsøg måtte gøres. Da jeg havde nogle tørre brownies i fryseren (egt. var de bestemt for en skæbne som trøfler, men det må blive en anden gang) lå en anden Ben&Jerry’s klassiker lige for: “Chocolate Fudge Brownie”, altså cremet chokoladeis med stykker af brownie.
Sikke en is det blev, chokolade-lækker, når det er bedst. Jeg kan kun sige: Prøv den!

Brownie-chokoladeis (ca. 1 liter)
1 ds. kondenseret mælk
2½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade
2½ dl vand
150 g brownie i små tern (jeg brugte denne

Smelt den mørke chokolade enten i microen eller over vandbad. Pisk den kondenserede mælk i (det kræver lidt armkræfter, da det bliver en ret tyk masse – jeg bruger nok stavblenderens piskefunktion næste gang). Pisk fløden i og til sidst vandet. Kom massen i en ismaskine og lad det køre til en cremet masse.
Skær brownies i små tern (ca. 1*1 cm), og vend dem i ismassen. Kom hele baduljen i en passende bøtte og sæt den i fryseren et par timer. Spis og vær glad

16 kommentarer
  • Klidmoster siger:

    Åh, jeg tror jeg dør lidt…….chokoladeis med brownie lyder bare for labert 😛

    • Signe siger:

      Har heldigvis noget tilbage *smask smask* Det tager jo kun et øjeblik at lave iscremen med sådan en dåse kondenseret mælk i skabet – du er fandme genial 🙂

      • Klidmoster siger:

        *Bukker* Awww, tak. Tænk at en opskrift affødt af dovenskab skulle vise sig at være SÅ brugbar til alle mulige og umulige varianter af is? 😀

  • Jeg dør sgu lidt sammen med IsMoster.. Projekt: frys al uspist kage ned og put det i is… Det der med uspist bliver en udfordring 😀

  • foodfanatic siger:

    Nej, nej, nej… det lyder alt for lækkert. Tror altså, at vi har samme smag, når det gælder søde sager. Må vist få købt mig en ismaskine og lave sådan en omgang.
    Kh Nadia

    • Signe siger:

      Det har vi nok 🙂 En ismaskine er jo et must-have. Jeg tror der er mange der har en stående som de aldrig bruger, så eftersøg en udlåns på FB 🙂

  • Uuhhhhjjj altså. Det er da lige en isdessert jeg skal lave sammen med min veninde og alle vores børn her i weekenden 🙂 Tak for opskrift.
    Ben og jerry`s smager godt men er bare ALT ALT for dyrt til mig !! Så hellere lave det selv.

    • Signe siger:

      Velbekomme. Ben&Jerry’s er noget af det bedre is man kan købe, men prisen er jo helt vanvittig. Godt at man kan lave noget lignende selv 🙂

  • […] besøg i aften og desserten står på hjemmelavet is; én med hindbær og solbær og så den labre brownie-chokoladeis, jeg lavede fornylig. Altså – den er jo spist, så datteren og jeg måtte lave en ny […]

  • Wauw Signe! Den is ser altså himmelsk ud 🙂

  • Signe siger:

    Hej
    Lyder virkelig lækkert! Ville bare lige høre om man kan lave den uden ismaskine?
    Hilsen Signe

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.