Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Broccoli-kartoffelsuppe

For nogle uger siden nævnte jeg noget om at få spist noget grønnere og sundere, og jeg må med skam melde at det ikke er blevet til meget 🙁 Det nye job har ligesom taget de fleste kræfter, men en skål med skrællede gulerødder i vand har dog fået fast plads i køleskabet.

I weekenden efterlyste Nadia alle de der grøntsagsopskrifter jeg havde lovet, og det var incitamentet til mandagens grøntsagssuppe (det, og så at den suppe-udfordrede mand var til Ozzy-koncert…).
Jeg valgte at pynte suppen med lidt letdampede broccolibuketter og et par dråber avocado-olie fra weekendens goodiebag, men den kan også bare serveres plain.
Broccoli-kartoffelsuppe (4 pers.)
1 hoved broccoli
1 lille løg
5 kartofler
1 tsk frisk timian
1 l god hønsefond (brug evt. bouillon)
salt og peber
lidt avocado-olie eller olivenolie
Skræl broccolistokken og skær den i grove tern. Skær resten af broccolien i stykker og gem nogle små fine buketter til servering. Hak løget fint. Kom lidt olie i en gryde, og svits grøntsagerne let. Kom derefter timian i gryden sammen med hønsefond. Lad suppen koge under låg til grøntsagerne er meget møre.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Kog de små broccolibuketter let i suppen, og server dryppet med avocado-olie og et stykke groft brød, fx en koldthævet bolle.
9 kommentarer
  • Nicolai siger:

    Uhm, den ser skøn ud den suppe! Jeg bookmarker den lige og gemmer den til semesterstart i næste uge. Den lyder dejligt SU-venlig! 🙂

  • Piskeriset siger:

    Den ser god ud! Jeg havde ikke tænkt på, at man kunne kombinere broccoli og kartoffel i en suppe, men det må jeg prøve. Så får porre-kartoffelsuppen også lidt konkurrence her i efteråret 😉

  • foodfanatic siger:

    Dejligt at min efterlysning af sund mad kunne motivere dig. Nu mangler jeg også bare at blive motiveret. Har nærmest ikke brugt de skønne grøntsager, som jeg kom hjem med fra Din Baghave. Hvordan smagte avocado-olien sammen med suppen? Igen vil jeg lige sige, at det var en fornøjelse at sidde ved bord med dig.
    Kh Nadia

  • Klidmoster siger:

    Nam nam 🙂 Der skal godt nok kværnes nogle grøntsager i den kommende uge og suppen er lige mig. Jeg kan godt nok ikke huske hvilken kasse der kommer på fredag, så nu får vi se om jeg kan lave den.

    Tak for sidst, det var super dejligt at tilbringe dagen sammen med dig. Vi ses lige pludseligt. Møs

  • Signe siger:

    @Nicolai: Dejlig billig suppe 🙂
    @Piske: Porre-kartoffel er jo en klassiker, men det var dejligt at prøve noget nyt.
    @Nadia: Lige over! Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke kunne smage stor forskel på om det var avocado eller olivenolie; jeg vil prøve den på salat og se om jeg der kan smage forskel.
    @Malou: Det gør vi nemlig. Det sker jo jævnligt at der er broccoli i ugens kasse, så det var en dejlig, anderledes måde at få det brugt på.

  • Hanne's verden siger:

    Tak for inspiration … tror at aftensmaden skal stå på suppe af en art. Her er der nemlig også dømt 'Sundhed' 😉

  • Signe siger:

    Betyder det så slut med kage, Hanne, eller bare lidt mere grønt og lidt mindre sukker (som er min personlige model!)?

  • Hanne's verden siger:

    Er tilhænger af din model med mindre sukker, mere grønt OG mindre fedt … men har en deadline, som hedder "måske bikini" i starten af november… Så lidt fanatisme er nok nødvendigt;D

  • Signe siger:

    Pokkers, du må danse HVER aften så 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.