Brasede nye kartofler med kapers og stegt hvidløg

Jeg er stor fan af Yotam Ottolenghi, som har skrevet en del kogebøger. Jeg har før omtalt “Plenty More”, som fik mig til at få øjnene (endnu mere) op for grøntsager som det vigtigste i måltidet.
Ottolenghi har lige udgivet en ny kogebog, som er opkaldt efter én af hans restauranter i London, NOPI (hvor jeg skal spise på torsdag – yay!). NOPI er både inspireret af Mellemøsten og Asien, og kogebogen er mere “restaurant-agtig” end hans øvrige bøger. Der er brugt nogle flere specialprodukter, og mange af retterne kræver en del forarbejde hjemme i køkkenet. Det skal dog ikke afskrække én fra at købe bogen; den er virkelig lækker og vildt inspirerende. Bogen indeholder omkring 120 opskrifter, der alle har været på kortet i restauranten (nogle af opskrifterne er forsimplet lidt, så det kan lade sig gøre at fremstille dem i et almindeligt køkken), og den dækker alt fra forret til dessert – og har ovenikøbet nogle cocktail-opskrifterne også.

Jeg valgte at kaste mig over en opskrift på brasede kartofler til at starte på – så var jeg ligesom i gang 😉
Man skulle egentlig bruge kapersbær, men her kom Rema 1000 altså til kort- og de små kapers smagte også så godt, at jeg nærmest slikkede skålen for dem. Jeg havde en del kartofler til overs fra dagen før, hvilket er rigtig fint – i bogen koges kartoflerne “bare” til denne ret, og det er altså ikke nødvendigt.
Lad dig ikke afskrække af det hele hvidløg; efter forstegningen er det dejligt mildt – og olien smager virkelig godt. Jeg valgte at bytte mynte ud med purløg, men brug de krydderurter du kan lide.
Vi fik en ovnbagt havbars til, samt lidt grillet spidskål, men forskellige former for kød ville alle gå til de smagfulde kartofler.

Brasede nye kartofler med kapers og stegt hvidløg (4 pers.)
1 kg kogte, nye kartofler
1 hvidløg
3/4 dl olivenolie
lidt frisk rosmarin
60 g kapers (drænet vægt)
skal af 1 citron
1 håndfuld hakkede krydderurter (her persille og purløg)
2 spsk citronsaft
15 g smør
kværnet sort peber

Start med at pille hvidløget og læg feddene i en ildfast skål. Kom rosmarin og olivenolie på.

IMG_4721

Sæt skålen i en 190 grader varm ovn i 20 minutter – de skal være gyldne. Dræn olien fra skålen og kom den på en stor pande, smid rosmarinen ud og gem hvidløget.
Hak persille og purløg fint og læg det i en skål sammen med citronskal.

IMG_4742

Dræn væsken fra kapers (hvis du bruger kapersbær, fjernes stilken og bærrene halveres).
Skær kartoflerne i halve.
Varm panden op ved høj varme og læg kartoflerne på – gerne med skærefladen nedad.

IMG_4743

Lad dem stege i 5 minutter og vend dem så, så de bliver gyldne over det hele. Du må gerne mase et par stykker. Tilsæt kapers, hvidløgsfed og smør. Steg i yderligere et minut og tilsæt så urterne (inkl. citronskal) og citronsaft. Kværn peber over og hæld kartoflerne over i en skål. Serveres straks.

IMG_4756

Dette indlæg indeholder affiliate links

2 kommentarer
  • […] havde vi bestilt bord på NOPI, som jeg personligt havde set meget frem til, da jeg jo modtog kogebogen herfra lige inden vi tog på ferie. Desværre levede det ikke helt op til vores forventninger, og […]

  • […] England. Jeg takkede med det samme ja, da jeg har været ovenud begejstret for både Plenty More og Nopi, samt et par af hans andre kogebøger, som jeg har lånt på biblioteket. Som sagt har Ottolenghi […]

  • Skriv et svar til Agurkesalat med birkes | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *