Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Blomkålssalat med mango-karry-dressing

Tilbehøret til dagens skinke stod på denne lækre blomkålssalat som jeg har fundet her. Der er rigeligt dressing, så den blev meget “våd”, hvilket nu var meget lækkert. Jeg havde valgt at pynte den med brøndkarse som der stod i opskriften, men frisk koriander, thai basilikum eller esdragon ville nok også være lækkert. Da blomkål er i sæson lige nu, får man nogle ordentlige moppedrenge, så de 2 som opskriften foreskrev var lige rigeligt. Jeg brugte 1½, men resten af grøntsagerne i foreskrevet mængde. Endvidere vil jeg udsætte familien for salaten i aften, så nu får vi se hvor børnevenlig den er.

Blomkålssalat (frokost til 8)
6 dl græsk yoghurt 10%
4 spsk mangochutney – alm. styrke
2-3 tsk karry
1 spsk revet ingefær
salt og peber
1½ hoved blomkål
2 modne mangofrugter
750 g frosne ærter
brøndkarse, koriander eller lign. til pynt

Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Tø ærterne op. Skær mangofrugterne i tern á 1×1 cm. Pluk blomkålen i små buketter. Vend grøntsagerne i dressingen og lad det trække ½ times tid. Pynt med den valgte krydderurt og server sammen med svin eller kylling.

2 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Meget spændende ret! Nu synes jeg ellers normalt, at blomkål er lidt kedelig, men denne opskrift ser ret god ud!

  • Signe siger:

    Det er jo ret sjældent man får det råt, og det smager faktisk godt. Det tror jeg i hvert fald at jeg vil eksperimentere lidt mere med. Dressingen var vildt lækker, krydret uden være stærk.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.