Blomkål med vinaigrette

Jeg er i løbet af de sidste uger stødt på nogle opskrifter med blomkål skåret i skiver og stegt på en pande, og da jeg i sidste uges kasse fik et stort blomkål ville jeg prøve det af her til aften. Da jeg var alene med ungerne lavede jeg kun det halve, og der var rigeligt, så jeg har heldigvis også til lidt frokost i morgen.
Jeg syntes det blev meget lækkert, og blomkålen bliver meget flot at se på. Jeg servede det bare til en pizza, men jeg vil tro at det også passer til de fleste former for kød. Det får en forholdsvis mild kålsmag, som en meget delikat.

Blomkål med vinaigrette (2 kålglade pers.)
½ stort blomkål
½ skalottelåg
2 tsk frugtig eddike (jeg brugte hindbæreddike)
1 spsk olivenolie
salt og peber
lidt smør til stegning

Skær stokken af blomkål og skær det i 1 cm tykke skiver.
Hak løget fint og rør det sammen med eddike og olie. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op med lidt smør og steg blomkålsskiverne ved moderat varme til de er akkurat møre (brug en stegegaffel el. lign. til at mærke efter med). Kom de stegte blomkålsskiver i et dybt fad og hæld vinaigretten over. Server lun eller kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *