Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Ærter francaise

Vi spiser egentlig ikke ærter eller andre frosne grøntsager særlig tit, da jeg synes at det er en temmelig kedelig måde at få grønt på. Der er dog undtagelser, og ærter francaise er en af dem.
Til bøf bearnaise hører det sig ligesom til, og ærterne får et lækkert modspil fra den røgede bacon og de sure løg. De dur dog også som tilbehør til forskellige former for fisk, og laver jeg dem hjemme, spiser vi rub og stub.
Jeg husker at min far lavede det jævnligt i min barndom, så en slags 70’er levn som tilbehør er det vel, men jeg synes stadig ærterne har deres berettigelse – godt smager det i hvert fald.
Jeg bruger altid perleløg fra glas, da syren passer godt til de fade ærter. Jeg er stødt på flere opskrifter på ærter francaise UDEN bacon, men det er altså en dødssynd i min bog – som vi siger på Twitter #AEBMB (Alt Er Bedre Med Bacon).

Ærter francaise (tilbehør til 4 pers.)
400 g frosne fine ærterIMG_0394
75 g syltede perleløg
100 g god bacon
4 blade hjertesalat
½ dl vand
½ tsk salt

Skær bacon i tern og steg det sprødt i en gryde. Alt efter hvor fedt det er, kan du evt. hælde lidt af baconfedtet fra. Tilsæt de syltede løg og lad lige det værste eddike koge af. Tilsæt ærterne, vand og salt og sæt låg på gryden. Lad ærterne koge op og sluk så for varmen.
Snit salaten fint. Hæld vandet fra ærterne og vend salaten i lige inden servering – den skal blot falde sammen, men må stadig gerne give lidt knas. Server til kød- eller fiskeretter.

IMG_0397

4 kommentarer
  • […] bearnaisesauce – sæt i gang. Vi fik en lækker økologisk roastbeef, hasselback kartofler og ærter francaise til saucen (ja, bearnaisesauce spiller ALTID hovedrollen i måltidet – og man venter også […]

  • Husbond siger:

    Mmm good

  • bjørn hansen siger:

    Hej,
    det er muligt du syntes det er en dødsynd, men ærter francaise er uden bacon, det du har lavet er ærter bonne-femme. altså ærter francaise er som bonne-femme bare uden bacon, som til sidst tilsættes en klat smør og persilledrys. man kan ikke behandle klassiske garniture-navne som man lyster.
    Mvh/

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.