Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Æblegranité

Jeg har efterhånden prøvet en del ganerensere, og der er bare ikke noget, der kan nulstille smagsløgene som en gang granité. Det er nemt at lave, smager dejligt friskt, og typisk bruger man kun ganske få ingredienser. På en varm sommerdag er granité også dejligt, idet det læsker godt, og når vi snakker is, så er granité temmelig sundt – hverken fløde eller æg, og kun en lille smule tilført sukker.
Denne granité får lige et enkelt blad husblas; hvilket var nyt for mig – men det betyder at konsistensen holder rigtig godt. Jeg har tidligere oplevet at granité begynder at smelte/kollapse i det øjeblik, det rammer glasset, men denne holder sig let og krystalliseret i længere tid. Desuden kan du med fordel kradse den op længe før servering, og så bare stille den tilbage i fryseren – konsistensen holder sig fint.
Som altid, når opskriften indeholder meget få ingredienser, er der et højere krav til de enkelte råvarer; man kan simpelthen smage det, hvis der bare bruger den billigste æblejuice. Køb en god most, smag den til med lidt citron og sukker, og jeg garanterer at du får et godt produkt.

Æblegranité (ganerenser til 12 pers.)
½ liter god æblemost
saft af ½ citron
2-3 spsk sukker
1 blad husblas

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i 15 minutter.
Kom æblemosten i en lille gryde sammen med citronsaft og sukker. Varm det op til sukkeret er smeltet (det skal ikke koge). Smag på det; det skal være syrligt, men ikke surt.
Vrid vandet af husblassen og kom det op i gryden. Lad det smelte under omrøring og hæld så hele baduljen over i en stor, flad form. Lad det køle, sæt låg på formen og kom det i fryseren natten over.
Næste dag tager du formen ud af fryseren og skraber i overfladen med en gaffel, så krystaller skabes. Skrab løs til hele massen er brugt. Sæt låg på formen igen og sæt den tilbage i fryseren.
Ved servering kommes granitéen i små glas og spises med en ske. Skal det være ekstra frækt, kan du gøre som italienerne, der serverer granité med flødeskum.

1 kommentar
  • […] ← Hjemmelavet mandeldragée Æblegranité → […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.