Victoriakage med stikkelsbærkompot

I denne måneds gastro var der en opskrift på en klassisk victoriakage med rabarberkompot og creme, som så vildt lækker ud. Da vi skulle have gæster til kaffe i går, besluttede jeg mig for at lave den. Dog var min fryser løbet tør for rabarber (strengt!), men jeg havde en pose stikkelsbær, så de blev brugt i stedet.
En victoriakage er i min bog den klassiske måde at lave lagkagebunde på, nemt at gå til og med et lækkert resultat. Kagen bliver kun bedre, jo bedre æg du bruger, og friske landæg giver den smukkeste kage. Økologiske æg giver et fint resultat, men sørg for at de er så friske som muligt.

Den oprindelig opskrift foreskrev egentlig en creme af cremefraiche 38 %, men jeg lavede den nu med fløde – og resultatet var vældig godt.
Læg kagen sammen lige inden den skal spises – og leg at det er sommer lidt før tid 🙂

Victoriakage med stikkelsbærkompot (8 pers.)
4 æg
150 g sukker
½ stang vanilje
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Kompot:
300 g stikkelsbær (eller rabarber)
150 g sukker
Creme:
2½ dl piskefløde
2 spsk flormelis
½ stang vanilje
saft og skal af en økocitron

1 spsk flormelis til drys

Flæk vaniljestangen og tag marven ud.

_MG_4307

Drys lidt af sukkeret over, og mas med siden af kniven, så kornene skilles ad. Kom sukker, vanilje og æg i en røreskål og pisk til det er hvidt og tykt. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Vend rundt med en dejskraber, så luften bibeholdes i dejen. Sørg for at der ikke er lommer af mel. Smør en 22 cm’s springform med lidt smør og drys med sukker. Hæld dejen op i formen og sæt den på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn. Bages i 40 minutter. Lad kagen køle på en rist i ca. 5 minutter førend formen fjernes. Lad kagen køle helt af.
Til kompotten vendes stikkelsbær med sukker i et ovnfast fad.

_MG_4312

Sæt det ind ved siden af kagen og bag i ca. 30 minutter – sukkeret skal være opløst. Tag ud og afkøl.
Kom fløde i en røreskål sammen med vanilje blandet med flormelis, citronsaft og -skal. Pisk til en blød creme.
Flæk kagen i 2 bunde og stil den nederste på et kagefad. Kom cremen på og top med kompot. Læg den øverste bund på og drys med flormelis. Server med det samme.

IMG_4323

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *