Vandbakkelser med rabarberkompot

Jeg har i mange år været totalt berøringsangst overfor vandbakkelser – hvorfor aner jeg ikke! Jeg er da ellers frisk på at kaste mig ud i alt muligt andet madmæssigt, men lige vandbakkelser har haft en “det-dur-garanteret-ikke”-aura over sig. Og ja, jeg fik også lavet en totalt kikset portion for et par år siden…

Nå, men jeg havde altså en hel skål dødlækker rabarberkompot til overs fra den klassiske mormormiddag forleden (grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot), og da jeg næsten ikke kunne forestille mig noget lækrere end en vandbakkelse med kompot og flødeskum, så jeg måtte jo gribe tyren ved hornene.

Med Nicolais opskrift ved hånden kastede jeg mig ud i det – og voila, de mest lækre (omend gigantiske – skal nok lave dem lidt mindre næste gang) vandbakkelser kom der ud af det. Fyldt med rabarberkompot og flødeskum rørt med vanillesukker var det bare den ultimative forkælelse.

Vandbakkelser 8 stk.
2 dl vand

100 g smør

100 g mel

½ tsk sukker

2-3 æg

Kog vand og smør op, og tilsæt så mel og sukker. Rør til dejen slipper ske og gryde. Kom dejen i en røreskål, og vent i 5 minutter. Imens slås æggene ud i en skål og røres let sammen med en gaffel. Tilsæt æggemasse lidt efter lidt – rør godt for hver “æggeportion”. Når dejen er blød – uden at være alt for udflydende, er den klar til at komme i en sprøjtepose (eller en plastpose, hvor hjørnet klippes af). Jeg brugte ikke hele æggemassen, men havde nok hvad der svarer til ½ æg tilbage.

Sprøjt dejen ud på en bageplade i ca. 8 vandbakkelser. Kom pladen i en 200 grader varm ovn på nederste rille og bag dem i 30 minutter – Husk IKKE at åbne ovnlågen de første 20 minutter.

Rabarberkompot
300 g rabarber skåret i 1-2 cm stykker

175 g rørsukker
saften af ½ citron
½ vanillestang

Kom alle ingredienser i en gryde og kog det ved svag varme i ca 20 minutter – til alle rabarberne er splattet ud. Hæld kompotten i en skål og server til kylling, eller som her, som fyld i vandbakkelser (eller måske i en lagkage?)

Pisk et par dl piskefløde med en spsk vanillesukker, og kom kompot og flødeskum ind i de afkølede vandbakkelser – drys evt. med flormelis.
5 kommentarer
  • Vibeke siger:

    Kære Signe
    Ih, hvor blev jeg lækkersulten, og det er da vist også længe siden, at jeg har lavet vandbakkelser, ikke fordi jeg er bange for at lave dem, men jeg har svedt dem fuldstændig ud, mærkeligt, – de er ellers lækre, og den der med rabarberkompot, den lyder også dejlig frisk, det skal vist prøves.
    Mkh. Vibeke

  • Klidmosteren siger:

    Kære Signe
    Slurf, de ser vel nok gode ud 🙂
    Knus
    Malou

  • Signe siger:

    De var også overordentlig gode – særligt min mand var meget begejstret, da han ikke er så meget til for søde desserter, og vandbakkelser som sådan er jo ikke specielt søde. Desuden var det meget lækkert med friskheden fra rabarberne – hvor fedt er det, når nøjagtig den samme ingrediens fungerer optimalt i det salte og det søde køkken 🙂
    Hilsen Signe

  • […] over på et bræt og skær den i 10 stykker. Spis med masser af nye kartofler, agurkesalat og rabarberkompot. Så er det bare sommer, vejret til […]

  • […] Selv min mand (som ellers sværger til lår), spiste brystkød med begejstring. Vi fik agurkesalat, rabarberkompot og ja, flødekartofler til. De der udenlandske “nye” kartofler er stadig temmelig […]

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *