Gallerier

dessert

Æblegranité

Jeg har efterhånden prøvet en del ganerensere, og der er bare ikke noget, der kan nulstille smagsløgene som en gang granité. Det er nemt at lave, smager dejligt friskt, og typisk bruger man kun ganske få ingredienser. På en varm sommerdag er granité også dejligt, idet det læsker godt, og når vi snakker is, så […]

Print Friendly, PDF & Email
festmad

Nytårsmenu 2018

I år har jeg snydt og lavet nytårsmenuen på forhånd, idet vores gode venner alle helst ville være i nærheden af deres teenagebørn nytårsaften, og vi derfor endte med at invitere dem til den helt store gourmetmiddag den 28. december. Det betyder at nytårsaften for vores vedkommende bliver 100% stressfri – ingen gæster og ingen […]

Print Friendly, PDF & Email
slik

Hjemmelavet mandeldragée

Når man er sjælden gang imellem køber et glas mandler eller lakridser, dragéeret med lækker chokolade og et eller andet smagsrigt pulver, og man så tænker “hold op, hvor var de dyre” eller “gad vide, om ikke man kan lave dem selv?”, ja, så kommer svaret faktisk lige her. Man kan godt lave dem selv, […]

Print Friendly, PDF & Email
kage

Speculoos

Speculoos (eller speculaas) er en hollandsk småkage, der traditionelt spises den 5. december. Dog er hollænderne så glade for krydderblandingen, hvor kanel nok er den fremherskende smag, at de spiser kagerne på andre tidspunkter af året også. Vi har været i Amsterdam to gange i efterårsferien, og der har vi kunnet købe speculoos, og i […]

Print Friendly, PDF & Email
kage

Græskarmuffins med Nutella og flødeost

Jeg har holdt en lang pause med at bage muffins, da jeg ofte synes at de bliver tørre for hurtigt, men da jeg scrollede henover denne muffinsopskrift på facebook, kom jeg i tanke om at jeg havde en dåse græskarmos stående bagerst i skabet, og Nutella har vi som regel (ikke at jeg er den […]

Print Friendly, PDF & Email
dessert

Is med brunet smør

Jeg er VILD med brunet smør; den der fede nøddesmag, som smørret får, når det har stået og simret lidt tid, smager bare for lækkert. På fransk hedder brunet smør beurre noisette, så det er ikke bare mig, der kan smager nødderne i smørret. Jeg har flere gange brugt brunet smør til fisk og skaldyr, […]

Print Friendly, PDF & Email
Italien, pasta

Cacio e pepe

Her er opskriften på den simpleste romerske pastaret – omend én af de sværeste at få til at lykkes. Pasta, pecorino og peber – hvordan er det lige, at man får en cremet pastaret ud af de 3 ingredienser? Da vi var i Rom for nogle år siden, blev min husbond helt vild med denne […]

Print Friendly, PDF & Email
syltning

Liflig solbærsaft

Ja, jeg er da udmærket klar over at bærsæsonen er slut for i år, men jeg har altså masser af solbær i fryseren, og jeg ved at de kan købes ude ved Ømosebær i kilovis. Den varme sommer betød nemlig at bærrene væltede frem på buskene, meget hurtigere end de kunne sælges, så fryseren er […]

Print Friendly, PDF & Email
syltning

Spicy æblechutney

I øjeblikket går jeg på æblerov næsten dagligt – der er bare bugnende æbletræer allevegne, og hvis man kan plukke et par stykker uden ligefrem at vade ind i folks haver, så gør jeg altså det! Jeg indrømmer det blankt; jeg er en æbletyv 😉

Print Friendly, PDF & Email
syltning

Hindbærmarmelade med chokolade

I går var jeg ude og plukke en spandfuld hindbær ved Ømosebær. Disse hindbær er efterårsbær, så man kan komme og plukke i mindst en måned endnu. Desuden har Ømosebær masser af sommerens bær på frost, så kør forbi efter både ribs, solbær, blåbær og stikkelsbær og gå på opdagelse i bloggens syltearkiv; der er […]

Print Friendly, PDF & Email